Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стъпка по стъпка: Как да се гримираме правилно?

12 септември 2022, 19:37 часа

На първо място трябва да почистите лицето си, за да не запушите порите и да не си създадете по-нататъшни проблеми.

Основа за грим

Можете да я използвате за изравняването на тена, за да създадете равномерен вид на кожата. Тя ще покрие фините линии и бръчки, ще прикрие и след акне. Хубавото при нея е, че можете да я държите през целия ден на лицето си. Използвайте матова, ако имате мазна кожа и озаряваща – при суха. Независимо от вида на основата, нанесете я върху цялото лице или върху несъвършенствата, които искате да скриете.

7 начина да разберем дали сме прекалили с грима

Коректор

Той се използва локално върху несъвършенствата, които искате да скриете. За тъмните кръгове използвайте праскова или оранжево. Зеленото ще ви помогне да неутрализирате зачервяване, а лилавото и жълтото – петна по кожата и лицето. Нанесете коректор и го разнесете с пръсти по проблемните зони.

Фон дьо тен

Няма как да минете без него. Лицето ви просто няма да бъде завършено, а и има толкова много видове фон дьо тен, така че просто изберете подходящ. Ако имате суха кожа, то изберете такъв с лека и овлажняваща формула. Важно е да има и поне фактор за защита от слънцето 15. Който и вариант да изберете, то най-добрият начин за нанасянето му е с бюти блендър.

5 стила на гримиране, които трябва да оставите в миналото

Руж, хайлайтър или бронз

Придайте си блясък или розов тен като придадете бронз, руж или хайлайтър. За борнза и хайлайтъра – поставете ги на места, където слънцето озарява лицето ви – очи, нос, бузи, брадичка.

Когато нанасяте руж, то го сложете малко върху скулите си и не забравяйте да се усмихвате, докато го правите.

Все пак, при гримирането на лицето не е нужно да използвате всички тези продукти на куп. Ако кожата ви е малко проблемна или идеална, то не я претоварвайте или затормозявайте с използването на различни козметики.

За очите е важно да започнете от веждите като ги оформите с молив и сенки за вежди. По този начин ще ги направите по-изразителни и плътни. За да направите изразителни очи нанесете сенки първо под веждите, след това по клепачите и накрая нанесете хайлайтър над веждите.

Поставянето на очна линия е кошмар за повечето дами. Изберете такава, която е с писец тип маркер, защото е най-лесна за нанасяне. Нанася се преди спиралата, върху сенките за очи.

Спиралата е последният щрих, който можете да сложите. Ако сте с къси и гъсти мигли, то подходяща за вас е тази с удължаване. За дамите с дълги и редки мигли – спиралата за обем би била чудесна.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес