Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете малко от това в шампоана и косата ви ще остане чиста 5 дни

28 август 2024, 09:40 часа

Как да запазите косата си чиста за дълго време - има една тайна от фризьорите, за която малко хора знаят. Специалистите препоръчват използването на пилинг за скалп, който прави истински чудеса. Този продукт придоби дива популярност поради факта, че покрива няколко нужди наведнъж. Той не само почиства скалпа, но и стимулира растежа на кичурите, като ги прави по-силни и по-сияйни. Готовият пилинг може да се замести с лъжица захар или утайка от кафе, която се добавя към количеството шампоан, използвано за измиване на косата.

Какви нужди покрива пилингът на скалпа?

Продуктът помага да запазите къдриците си чисти и обемни до пет дни. Ексфолирането почиства скалпа от замърсявания, мазнини, мъртви клетки и остатъци от други продукти за грижа за косата. Помага да се отървете от пърхота, ако има такъв проблем. Прави слабата коса силна, плътна и обемна.

Какви са ползите от пилинга за скалпа?

Цялостно почистване на кожата. Продуктът ефикасно почиства скалпа, отваряйки порите, така че да могат напълно да абсорбират всички полезни вещества от шампоани, маски, балсами и балсами. Ускорява значително растежа на косата. Пилингът може да подобри кръвообращението и да почисти фоликулите, което създава благоприятни условия за растеж на нова коса.

11 причини, поради които косата ви изглежда зле

Пилингът предотвратява появата на пърхот и сух скалп. Благодарение на правилното и дълбоко почистване скалпът получава всички необходими вещества за подхранване и хидратация, така че ефектът на пилинга елиминира появата на сърбеж и пърхот.

Продуктът повишава ефективността на други продукти за грижа за косата. Правилно почистеният скалп абсорбира напълно всички хранителни вещества от шампоани, тоници, балсами и др. Освен това заздравява косата и я прави по-обемна.

Какви видове пилинг има за скалпа?

Механичният пилинг включва скрабиращи частици, които почистват кожата в дълбочина и отварят порите. Химическият пилинг включва салицилова или гликолова киселина, които разтварят мъртвите клетки. Ензимният пилинг почиства скалпа с помощта на ензими.

Как да изберем правилния пилинг за скалпа

Изборът на такъв продукт ще зависи от вашата коса. По-добре е да се консултирате с вашия фризьор или трихолог, който ще ви помогне да изберете най-ефективния вид пилинг, който ще отговаря на вашите нужди.

Пилингът е много лесен за използване, нанесете малко количество върху скалпа, масажирайте и оставете за няколко минути. След това трябва да измиете добре косата си с шампоан. Можете също така да добавите продукта към шампоана си и да масажирате добре скалпа си. Но пилингът за скалп не трябва да се използва твърде често, за да не се изсуши. Тъй като може да се появи сърбеж и пърхот. Ако почувствате дискомфорт след процедурата, трябва да спрете използването на пилинга и да се консултирате с лекар.

Храни, които насърчават растежа на косата

 

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес