Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скрийте възрастта си: Трик за грим на очите, за да изглеждате по-млади

31 октомври 2022, 12:25 часа

Очите лесно издават възрастта, тъй като кожата около тях е по-тънка и нежна от останалата част на лицето. Следователно, всички бръчки ще се виждат повече. Поради това добре е да наблегнете на правилата за грим на очите. Гримьорът Кий Лорен сподели лайфхак в социалната мрежа за това как да използваме козметика, за да свалим няколко години.

Според нея трябва да нанесете светъл тон фон дьо тен в долната част на вътрешния ъгъл на окото. Гримьорът отбелязва, че резултатът ще бъде моментален - ще изглеждате по-млади.

Основата е най-добре да се вземе два или три нюанса по-светъл от цвета на кожата ви. Лорън също обича да използва светла пудра. Тя я слага в областта на очите, където се появяват сълзи.

Тайните за гримиране, които не знаем

Има поне шест грешки в грима на очите, които трябва да спрете да допускате, ако не искате да изглеждате по-стари. Това включва използването на твърде тъмна очна линия и създаване на блясък върху клепачите.

Често допускани грешки:

Използвате прекалено тъмна очна линия

Тънките черни ивици около очите и стрелите не са за всеки. И в зряла възраст те привличат вниманието към бръчките и придават на жената уморен и по-стар вид. По-добре е да използвате меки кафяви цветове на очна линия и такива, които подчертават цвета на очите.

7 начина да разберем дали сме прекалили с грима

Скубете силно веждите си

Тънките и изрисувани вежди отдавна не са модерни. Днес тенденцията е естествено широките вежди, които са напълно естествени. Не трябва да променяте плътността на веждите, просто трябва да поддържате формата.

Оцветявате линията на вътрешния клепач

Тази практика намалява очите, състарява, привлича вниманието към бръчките и прави погледа унил, особено когато става дума за черна линия. За да направите лицето да изглежда по-младо, трябва да нанесете тънка тъмнокафява линия по контура на долните мигли и да добавите очна линия в цвят слонова кост към вътрешния клепач.

Използвате прахообразни и сухи сенки

Зоната около очите с възрастта изтънява и все повече се покрива с бръчки. Сухите и ронливи сенки се събират във всяка тънка гънка на кожата, като я подчертават особено. По-добре е да изберете вариантите на крем, особено в комбинация с грунд.

Стъпка по стъпка: Как да се гримираме правилно?

Използвате блясък на клепачите

Блестящите ярки сенки подчертават и най-малките бръчици в зоната около очите. Вместо блясък, трябва да обърнете внимание на неутралните тонове. Палитрата от матови сенки може да бъде разредена с нюанси с мек блестящ ефект и тогава външният вид ще бъде по-интересен.

Избор на грешен коректор

Правилният цвят на коректора определя и как ще изглежда лицето. Жените, които по природа са предразположени към сенки под очите, без този помощник не са за никъде. За светли тонове на кожата са подходящи коректори с розов оттенък, а за мургави и загорели - с оранжево-жълт оттенък.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес