Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разберете кои са топлите цветове и как ни въздействат?

13 октомври 2022, 18:16 часа
Реклама

Изборът на цветове е важна част от подобряването на дома. Подредбата на мебелите, декоративните елементи, боята по стените - влияят върху енергията на къщата и чувствата на обитателите й. За да царува хармония в апартамента и да се усеща стил, боята за стени се избира без грешки.

Основната топла палитра е червено, оранжево, жълто. Свързва се с цвета на пламъка и слънцето. Те разпалват страст, решителност, постоянство, но не са съчетани със стаи за почивка.

Важна информация! В стая, където има много червено, хората постоянно ще се карат. Този цвят събужда агресивността, повишава нивото на тревожност.

Цветовете, които ни правят щастливи

Топлите цветове се използват по-често на места с недостатъчна естествена светлина. Ако прозорците са обърнати към северната страна, тогава комбинацията с топъл фон изпълва апартамента със светлина и топлина. Топлите нюанси са подходящи за всички стаи на къщата. Те придават на интериора комфорт и оптимизъм за жителите или гостите, но излишъкът им създава дискомфорт.

Разнообразието от топли палитри ви позволява да изберете нюанс, който визуално ще затопли всяка стая.

Червен

Червеният цвят предизвиква недвусмислени асоциации - страст, сила, пламък. Има много нюанси, подходящи за всеки стил. В хола изберете цвят на прашна роза или лилаво, в банята - ярък и дълбок тон. Когато избирате цвета на стените на спалня или детска стая, по-добре е да не се увличате с червено.

Какъв е цветът на всяка зодията?

Портокал

Такова весело оцветяване е подходящо за трапезария, коридор, хол, детска стая. Не се препоръчва да се боядисват всички стени в оранжево, тъй като цветът има силна енергия, която оказва натиск върху човек. Комбинира се с кафяв, бял, зелен, сив тон.

Жълто

Това е тонът на слънцето. Напомня за летни дни и цитруси. Жълтото оцветяване предизвиква весело и радостно настроение, подобрява апетита. Използва се за всякакви апартаменти, с изключение на бани. Ако прекалите с жълтата боя, апартаментът ще изглежда досаден. Допълнени с жълто черен, бял или оранжев акцент.

Зелено

Този нюанс изглежда небрежен. Комбинира се със светло зелен, син, жълт, черен и лимонов цвят. Цветът на тревата отпуска, облекчава чувството на умора. Подходящи за детска стая, спалня, трапезария. Зеленото е почти универсален цвят. Ако не знаете какво да предпочетете - вземете го и няма да сгрешите. Просто не се увличайте с киселинно-ярки нюанси.

Кои са топли и кои студени цветове и как ни влияят те?

Бежово

Универсален нюанс, вдъхващ спокойствие и комфорт. Дизайнерите съветват да изберете един тон бежово, като добавите ярки акценти. Този цвят е подходящ за почти всеки стил - от страна до класика.

Праскова

Той е нежен и ненатрапчив цвят. Ако се използват нюанси на праскова, тогава цветът ще бъде доминиращ. Обикновено за хола и спалнята се избира прасковен фон. Сянката на плода успокоява, отпуска и събужда апетита. Комбинира се с цвят на шоколад, лимон, бял пясъчен тон.

Кафе

Има цвета на любимата на всички напитка. Кафеният фон на спалнята релаксира и умиротворява, настройвайки обитателите на здрав сън. Светлокафяви и шоколадови тонове често се използват за шкафове. Светлият спектър от нюанси релаксира, а тъмният спектър помага да се концентрирате върху бизнеса. Цветовете на карамел, мляко или обичайния бежов фон са подходящи за спалнята, в съюз със синя или бяла боя.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес