Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Психолози разкриват трик: Как да накараш някой да се влюби в теб за 4 минути?

15 август 2024, 06:00 часа

Изследване на двама психолози показва, че емоциите могат да се появят по този начин за 4 минути. Как да накараш някой да се влюби в теб толкова бързо?

Има ли формула за влюбване? Възможно ли е да накараш някой да се влюби в теб? Това са въпроси, задавани от хора по целия свят, защото те представляват голямата тайна на човешкото сърце. Ако не сте знаели, трикът съществува и се базира на два отделни научни експеримента. Двама психолози стигнаха до заключението, че дълбоките чувства у хората могат да бъдат провокирани за невероятните 4 минути.

Вижте още: Паник атаки и депресия - защо високият интелект обрича на провал

А именно Артър Арън е професор по психология в Държавния университет в Ню Йорк, по време на кариерата си се е занимавал предимно с любовни връзки и на базата на експеримент открива как двама непознати могат да се влюбят един в друг само за няколко минути.

Двамата участници в експеримента седели, гледайки се в очите и едновременно отговаряли на няколко въпроса за смъртта, семейните отношения, мечтите, любовта и т.н. Всеки въпрос ставaл все по-личен, а последният бил: „Споделете личен проблем и помолете другия човек за съвет или как би постъпил този човек на ваше място. Помолете го да опише чувствата ви от тяхна гледна точка.

След това участниците просто се гледали в очите още 4 минути. Изглежда много просто, но е доказано, че тази практика предизвиква честност и комуникация чрез емоционална интимност. И вярвате или не, споменатите двама участници се влюбили един в друг след експеримента.

Психологът Манди Лен Катрон опита същия метод и постигна същия резултат.

Вижте още: 7 неподозирани признака, че имате високо IQ

Преди да опитате трика с любимия човек, важно е да знаете, че в любовта няма гаранции, но е ясно, че тази практика може да ви накара да се свържете с някого емоционално на по-дълбоко ниво. Освен това експериментът показва колко е важно да има доверие и честност в една връзка, както и открито изразяване на емоции.

„Скачал съм с бънджи от скала и съм се спускал със ски по стръмен планински склон, но да гледам в очите на друг човек в продължение на 4 минути беше не по-малко предизвикателство и вълнуващо“, отбеляза психологът Катрон. "В първите няколко минути просто се опитвах да регулирам дишането си. Имаше много нервни усмивки, докато най-накрая се успокоих. Знам, че очите са огледалото на душата, но въпросът не е, че мога да гледам в нечия душа, но някой може да погледне в моята."

Всичко е въпрос на откритост. Когато се отворим, позволяваме на някого да влезе в нашия свят и да види какво крием в нашето същество. И когато другият е отворен, ние правим същото. Отстраняваме всичко, което ни пречи по този път, свързваме се и откриваме кои сме всъщност.

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес