Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Проклети числа“: Кои числа се смятат за опасни?

20 август 2024, 20:11 часа

На числата винаги се е отдавало особено значение. Още преди появата на първите езици хората са общували със знаци и числа. Всъщност в някои случаи тези знаци могат да кажат нещо повече от думи. Но защо се страхуват от едни цифри, а други очакват щастие и подкрепа? Всичко е свързано с енергии и древни значения. Нумерологичните изследвания са се преплели с фолклора и днес имаме цяла поредица от опасни и „лоши“ числа.

Дяволска дузина

Числото 13 или известната „дяволска дузина“ може да изиграе жестока и опасна шега с човек. Апартаментите с този номер се избягват, а номерата на колите се разменят с други. Окултизмът предписва на тази фигура процеса на човешка трансформация. Не е трудно да се познае кой, разбира се, чрез умиране и прераждане. Но нашите предци са били на друго мнение!

Не е от физическия свят, а от духовния. Оттук и страхът от него, че може да накаже любещия всичко земно и да го лиши от блага, ако той е стиснат в душата си към истината.

Виждате ли го често? Мощна енергия на ангелското число 333

Число от подземния свят

Друго число е 40. В азиатските страни се свързва със смъртта. В славянския свят това число също е свещено.

Бременността трае 40 седмици (средна стойност), а душата след смъртта на тялото остава на земята 40 дни.

Числото 40 е знак за преход. Число, което отваря портали към други светове. Ето защо то винаги е било уважавано и хората са се страхували от него.

Числото на дявола

Числото 666 е максимално застъпено в популярната култура. Смята се, че принадлежи на тъмните сили. Появява се в древни времена, дори в гръцките писания. Особена популярност обаче придобива по времето на Светото писание (Библията). В него се казва, че в този цифров код се крие името на главния представител на злите сили.

Но има и един интересен момент, който е отразен в окултните произведения. Шест е числото на максималното благополучие. При трикратно използване се получава знак за богатство. Материално, духовно и тайно.

И така, Старият завет говори за 666 таланта злато, които идват при цар Соломон всяка година. Това са приблизително 30 тона магически метал. Но третата шестица, която разкрива тайно богатство, плаши посветените. Смята се, че не всеки може да преживее такава тайна.

Ангелски числа - всичко, което трябва да знаем за тях

Поздрави от далечното царство

Числото 9, нека поговорим за това. Числото 9 придобива специално значение сред езическите племена: марийци, мордовци и подобни области.

Девет богове били почитани по специален начин, а ритуалите за почитане на предците и получаване на това, което искат, най-често имали 9 стъпки (действия).

Това число има дълбока връзка със Смъртта - душата прекарва девет дни на земята, а от деветия започва изпитанието.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес