Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-добре е да мълчите: тези две думи могат да убият интимния ви живот

09 декември 2023, 19:00 часа
Реклама

В един момент сексът във всяка двойка може да стане монотонен, рядък (или дори само спомен). И почти винаги това се причинява от нещо в поведението на партньора. Нещо, което отблъсква всяка мисъл за интимния живот.

Понякога това са очевидни фактори – например партньорът ви е груб с вас. Но има и невидими – те са най-опасни, защото трудно се проследяват. Днес говорим за последното - с коя фраза несъзнателно разрушавате връзки? И така, психолозите смятат, че използването на „родителски думи“ завинаги разрушава интимния живот.

Какви са тези думи?

Това са както обичайните „татко“ и „мама“, така и умалителни форми на тези думи, с които наричате партньора си.

Храни, които ще подобрят сексуалния живот

Кога използваме тези думи?

Например, когато говорим с деца. Това са фрази: „Кажи на татко как си прекарал времето си в училище днес“ или „Покажи на мама рисунката, която си нарисувал“. Така заменяме ролята на съпруга (съпругата) с ролята на баща (майка).

Или когато говорим с животни. Това се случва, когато хората на шега наричат ​​себе си (и един друг) родители на своята котка или куче. Това са фрази: „Сега татко ще те изведе на разходка“ или „Сега мама ще играе на топка с теб“.

Когато говорим помежду си. Може да е на шега или, за да палите огън в леглото - но най-често не е нито забавно, нито секси.

Как липсата на сексуален живот се отразява на здравето на жените?

Защо тези думи разрушават интимния живот?

Мозъкът попива всичко като гъба и дори най-силният критичен ум не може да устои на това, което ни се казва всеки ден. Доказателства могат да бъдат намерени зад всеки ъгъл:

Когато шефът ви каже, че не вършите достатъчно добра работа, ще започнете да вярвате в това, дори ако представянето ви е обективно добро.

Ако партньорът ви ви унижава, рано или късно самочувствието ви ще намалее.

Как можем да се наричаме?

Въпреки всичките вицове за хора, които публично се наричат ​​със сладки прякори, този вариант е по-добър за вашия сексуален живот. Основното е, че прякорите разпалват страстта и желанието да се грижите един за друг, а не обратното.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес