Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-млада кожа веднага: Тази маска от две съставки ще ви стане любима

25 октомври 2024, 11:42 часа

Смело можем да ги наречем „супер плодове“, защото са богати на антиоксиданти, които се борят с първите признаци на стареене и следите от него по кожата. Поради тази причина, но и не само, много хора наричат наровото дърво „дървото на живота“. Нарът без съмнение е един от най-полезните плодове за човешкото здраве.

Още: Тайната за млада кожа: 3 продукта, които вече имате в кухнята си

В козметичната индустрия нарът е един от най-използваните плодове за създаване на добри продукти за кожата. Въпреки това, не е нужно да плащаме куп пари за крем, когато ползите от нара могат да бъдат получени лесно и освен това евтино у дома.

Зехтина - фантастична храна, богата на витамини, минерали и антиоксиданти, които не само понижават холестерола и защитават здравето на сърцето, но са полезни и за кожата. Зехтинът служи за прекрасно естествено подхранване на кожата. Хидратира я в дълбочина и изважда изгубения блясък и жизненост на кожата.

Имайки предвид тези стойности, експертите съветват използването на сок от нар и зехтин за борба с признаците на стареене и придаване на младежки и здрав вид и блясък на кожата.

Маска със сок от нар и зехтин

За да приготвите тази маска се нуждаете от:

  • 1 супена лъжица екстра върджин зехтин
  • 2 супени лъжици пресен сок от нар

Приготвяне:

Смесете зехтина и сока от нар в стъклена купа. Измийте лицето и областта на шията според вашата рутинна грижа за кожата.

Още: Как да си направим домашен хидратиращ крем за тяло с цветя от глухарче

За нанасяне на маската ви е необходима четка, с която можете да осигурите цялостно покритие на лицето, шията и зоната на деколтето. Маската трябва да се държи около 15 минути.

След това използвайте мокър памук, за да го отстраните от кожата. След маската задължително нанесете вашите подхранващи и хидратиращи кремове.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес