Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пипидастър: Магически помощник или безполезно нещо в домакинството?

07 август 2024, 07:35 часа

Широко разпространено е мнението, че пухчетата за прах не премахват праха от повърхностите, а просто го пренасят от едно място на друго. Но не е! Ако използвате правилната кърпа за прах и знаете за какво да я използвате, тя може да бъде един от най-добрите ви помощници за почистване и да ви спести огромно време.

Как работят метлите за прах?

Метлата от пера, полипропилен и микрофибър работи чрез привличане на статично електричество. При контакт с различни предмети власинките на метлите неутрализират заряда, а прашинките се задържат вътре.

Как най-бързо да почистим дома си от прах?

Къде се използват метлите за прах?

На всички повърхности на вашия дом, където се натрупва прах. Когато става въпрос за статуетки, книги, уреди, абажури и други предмети в дома с неравни или груби повърхности, бърсачката се превръща в незаменим помощник.

Коя бърсалка за какво?

Едно от основните предимства на използването на бърсалката за прах е, че не е нужно да местите нищо: не е нужно да повдигате и пренареждате, не е нужно да премахвате всичко от масата или рафта, за да избършете старателно праха. Тя може да избърше праха от всички ваши декоративни предмети точно там, където стоят или висят, като лесно достига между и зад предметите на рафтовете.

Микрофибърна бърсалка за прах с телескопична дръжка

Бърсалки за прах с телескопична дръжка: за таванни первази, прашни ъгли, високи шкафове, каси на врати, корнизи, рамки за картини и снимки и всичко, което се намира над човешки ръст.

Бърсалките за прах от щраусови пера

Перцата за прах са най-подходящи за чупливи предмети, които не искате да местите. Важно е да изберете качествена бърсалка. Понякога производителите използват пилешки пера или нещо подобно и такива метли наистина не са подходящи. Затова е по-добре да изберете бърсалка от щраусови пера, те са големи и пухкави, състоящи се от хиляди меки малки нишки, които ефективно улавят и задържат праха. Меките върхове не надраскат деликатни или чупливи предмети, което ги прави идеални за деликатна работа. Можете дори внимателно да изчеткате праха от листата на стайните растения.

Кой е най-добрият метод за почистване на домашен прах?

Пипидастър

Това е полипропиленова четка за прах. Антистатичните бърсалки са изработени от специални синтетични влакна и незабавно привличат отпадъци и прах. Подходящи за всякакви повърхности, но по-малко ефективен от подобно микрофибърно оборудване.

Възможно ли е почистването на праха?

·       Да, и това е ключът към качественото почистване. Подвижната бърсалка от микрофибър може да се постави в пералнята с топла вода и да се остави да изсъхне на въздух.

·       За да почистите метлица от пера, трябва да напълните леген с топла вода, да добавите течен сапун или гел за пране и да изплакнете метлицата от пера във вода.

·       Ако в къщата ви се натрупа много прах, тогава по време на процеса на почистване можете периодично да излизате на балкона или на чист въздух и да изтръсквате праха от метлата.

Между другото, ролките за дрехи вършат отлична работа за отстраняване на прах от абажурите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес