Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Народни поверия за паричното дърво: Защо растението изсъхва и губи листа

29 март 2023, 12:44 часа
Реклама

Сред народа паричното дърво се смятат за символ на богатство и просперитет. Растението е известно и с името Красула или Дебела Мара. Тъй като е сочно, то не изисква специални грижи, за които производителите на цветя го обичат. Но понякога дървото на парите изсъхва и губи листа. В началото е добре да определите какъв е проблемът и какво казват народните поверия за него. Те могат да ви кажат какво да очаквате.

Защо паричното дърво увяхва и губи листа: възможни причини

Първо трябва да сте сигурни, че не полагате грешна грижа. Дебелата Мара обича топлината, но не и през зимата. През студения сезон тя има нужда от почивка. Ако я оставите на топло, тогава ще започне да "капризничи", губейки листа. Затова е по-добре да занесете сукулента в по-хладно помещение. Например на балкон, но само ако е остъклен.

Парично дърво: 10 правила за отглеждане на Дебела Мара у дома

Паричното дърво изсъхва и губи листа, ако му липсва влага. Красулата е нужно да се полива често. Когато в почвата не остане влага, листата не залепват и падат.

Пряката слънчева светлина също може да развали външния вид на стайното растение. Първо се появяват светли петна по листата. Но след кратко време растението започва да остава без листа.

Излишните соли и минерали също могат да накарат паричното дърво да загуби листата си. Поради тази причина не прекалявайте с торовете.

Дебелата Мара също няма да оцени прекомерното поливане. Тя ще започне да "плаче", тоест капки вода ще се появят по листата.

Добавете ЦИНИЯ към слънчевата си градина

Какво казват народните поличби за този проблем?

Нашите предци са били убедени, че ако паричното дърво изглежда добре и активно расте, тогава в къщата ще има много пари, а семейството ще се радва на късмет и просперитет. И колкото по-пищно е растението, толкова повече финансов късмет ще има домакинството. Дареното парично дърво има специална сила.

Според знаците, ако проблемите започнат с появата на растението, това е лош знак. Народните поверия казват:

  • листата са започнали да падат - ще има проблеми и скандали;
  • на зеленото се появява сребрист оттенък - пригответе се за финансови проблеми;
  • водата се появява на повърхността на стъблото или листата - началото на "черната ивица" в живота.
  • в източната практика на фън шуй Дебелата Мара също се смята за символ на богатство и просперитет. Препоръчително е да я поставите на югоизток (във финансовия сектор) в красива саксия. В идеалния случай трябва да е златиста или зелена. И за да се увеличи потокът от парична енергия, растението е необходимо да се намира близо до компютър, лаптоп или телевизор.
Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес