Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-странните фобии на света

26 февруари 2022, 16:25 часа

Номофобия

За номофобиите телефонът е нещо повече от устройство; това е затвор. Номофобията е страх да не останеш без мобилен телефон.

Кинемортофобия

Комбинирайки две популярни тревоги – страхът от смъртта и табуто върху канибализма – кинемортохобиците не могат да понасят зомбита.

Защо никога да не използвате хотелските сешоари

Погонофобия

Това малко дете, което седи в скута на Дядо Коледа, не се страхува от непознатия, който я прегръща; тя може да има погонофобия, страх от брада. Нищо чудно, че телевизионните злодеи винаги галят своите.

Сомнифобия

Фобията, която ще ви държи будни през нощта, сомнифобията е страхът от съня.

Неофобия

Повечето хора изпитват безпокойство от големи промени в живота. Тежките неофобии може да се чувстват по същия начин, когато сменят бельото си. Неофобията е страх от нови неща и преживявания.

Атаксофобия

Някой казвал ли ви е, че имате обсесивно разствойство? Чистите ли трохи от клавиатурата си в момента? Може да имате атаксофобия: страх от подобно разстройство.

Метрофобия

Ако имате метрофобия, любимото ви любовно стихотворение може да звучи така: „Розите са ужасяващи. Теменужките са ужасяващи. Захарта е ужасяваща. Мразя стихотворения." Метрофобията е страх от поезията.

Арахибутирофобия

Избягвате ли филийки с фастъчено масло? Може да страдате от арахибутирофобия - страхът от фъстъчено масло да полепне по небцето на устата ви.

Защо е важно да ходим с различни дрехи вътре и навън

Генуфобия

Ако беше по ваш начин, това щяха да са панталони и макси поли за всички! Генуфобията е страх от колене.

Ксантофобия

Не всичко е слънце, ако имате тази странна фобия: Ксантофобията е страхът от жълтия цвят.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес