Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маски за лице след 40 години против бръчки и сухота

02 юли 2024, 18:22 часа
Реклама

Четиридесет години са прекрасна възраст. Вече имате житейски опит, ресурси и знания за света. И ако водите здравословен начин на живот, тогава ще се чувствате страхотно.

Разбира се, не можете да върнете времето назад, но правилната грижа ще ви помогне да запазите кожата си еластична и сияйна.

Какво се промени?

С възрастта метаболизмът и процесът на регенерация на кожата се забавят. Повишава се сухотата и чувствителността на кожата. Нарушена е и еластичността ѝ, в резултат на което овалът на лицето се променя, особено при жените с наднормено тегло. След 40 години жените трябва да използват дневни и нощни кремове, козметични серуми всеки ден и маски против стареене два или три пъти седмично.

3 лесни маски за лице, които всяка жена трябва да си направи у дома

Ефективна маска за лице след четиридесет: вижте състава

Маски против стареене

Можете да обърнете внимание на маските против стареене с витамин А, който прави кожата по-плътна и еластична, подобрява нейната текстура и тонус и изглажда бръчките.

Основните активни съставки и тяхната концентрация зависят от проблема на кожата. Минималната доза ретинол е 0,5%.

Маски против бръчки

След 40 години трябва да използвате антиоксидантни маски с витамини С и Е, пептиди, серамиди и хиалуронова киселина за борба с бръчките.

Хидрогелните маски също могат да имат положителен ефект. Овлажняват кожата благодарение на съдържащите се в тях хиалуронова киселина и хидрогел. Препоръчително е да нанасяте такива маски върху лицето след душ.

Тази маска с кафе за лице ще свали няколко години от лицето Ви

Направи си сам козметика?

Много хора предпочитат да приготвят домашни маски за лице от импровизирани материали. Въпреки това, според дерматолога, не трябва да очаквате забележим ефект от такива домашни състави.

Маските от зеленчуци, плодове и други храни не влияят по никакъв начин на тялото. Факт е, че кожата действа като защитна бариера, която не позволява на чужди предмети да проникнат в дълбоките слоеве на епидермиса.

За да гарантират, че активните съставки на козметиката проникват вътре и имат положителен ефект, производителите добавят подобрители към своите продукти. И веществата, съдържащи се в хранителните маски, просто не могат да достигнат до епидермиса.

Технологиите в индустрията за красота са изминали дълъг път, но някои момичета продължават да използват рецепти от миналото. Продуктите, разработени през последните години, са в състояние да проникнат в дълбоките слоеве на кожата и да я подмладят. Всичко, което можете да очаквате от маска, направена от импровизирани съставки, е лека хидратация.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес