Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маска с яйчен белтък за красота и млада кожа

03 юни 2024, 20:23 часа

Маска от яйчен белтък е прост, но ефективен козметичен продукт, който ви позволява бързо да подредите кожата на лицето си. Няколко прости рецепти, използващи този продукт, ще ви помогнат да се отървете от бръчките и акнето, да стесните порите и да подобрите тена.

Реклама

Какви са ползите от маската с яйчен белтък?

Яйчният белтък има много полезни свойства, поради което се използва не само в козметологията, но и за производството на някои лекарства. Продуктът съдържа витамини от група В, витамин Н, калий, магнезий, калций, натрий, цинк и много други минерали. Яйчните белтъци се ценят и заради съдържанието на коналбумин, естествено вещество с изразен антибактериален ефект.

В козметологията продуктът се използва за стягане на контура на лицето, премахване на фини бръчки и грижа за комбинирана и мазна кожа.

Тази маска с кафе за лице ще свали няколко години от лицето Ви

Маска за лице с яйчен белтък:

  • спира възпалителните процеси;
  • дезинфекцира кожата;
  • почиства и стяга порите;
  • дава изразен лифтинг ефект.

Как да си направим маска за лице от яйчен белтък?

За приготвяне на маска е достатъчен белтъкът на едно пилешко яйце. Препоръчително е да използвате пресни домашни яйца, в които сте уверени.

Най-простата рецепта е да използвате продукта в чист вид. Отделете белтъка от жълтъка, разбийте добре с миксер и нанесете върху лицето си за 15-20 минути. След това измийте лицето си с хладка вода, за да предотвратите пресичането на протеина.

В зависимост от желания резултат, разбитият на пяна продукт се смесва с други съставки.

С лимон. Сместа елиминира мазния блясък, бори се с възпаления и старчески петна. Към белтъка на едно яйце добавете 1 ч.л. лимонов сок.

С мед . Маска от белтък против бръчки се приготвя с 1 ч.л. течен натурален мед. Подмладяващият, стягащ и тонизиращ ефект е видим още след първата процедура.

Със зеленина. Избелващ агент, който подобрява тена, може да се получи чрез комбиниране на протеин с 2 с.л. л. смлян магданоз, киселец или копър.

С горски плодове или плодове. Протеинова маска с кисели плодове или плодове ще помогне за овлажняване и подхранване на кожата с витамини. За готвене се нуждаете от 1 супена лъжица. л. плодове, намачкани на пюре.

С глина. Протеинът в комбинация с бяла или синя глина е мощно средство против стареене, което стяга контура на лицето и заличава бръчките. Един белтък ще изисква 2 ч.л. козметична пудра.

3 лесни маски за лице, които всяка жена трябва да си направи у дома

Има и други рецепти за протеинови маски, след които кожата блести от чистота и здраве: с ядки, нишесте, брашно, овесени ядки. Всички те се използват за различни цели, но си приличат в едно: имат подчертан лифтинг ефект.

Домашните маски на базата на протеин могат да заменят скъпите козметични процедури. Основните им предимства са естествеността и незабавния ефект, който се забелязва още след първата процедура.

— Ако се обърнем към различни рецепти за домашна козметика, тогава в много от тях можете да намерите такъв компонент като яйчен белтък. Особено активно се използва в домашните маски за лице. И това не е просто така. Протеинът в състава му е много полезен за кожата, тъй като, за разлика от жълтъка. Освен това протеинът е богат на аминокиселини, азот, фосфор и други елементи. Протеинът, който е част от различни маски, може не само да почисти и стегне кожата, но дори да я избели малко, така че често се препоръчва като домашно средство в борбата с възрастовите петна.

Ако имате мазна, проблемна кожа , протеинът изсушава кожата на лицето ви и помага в борбата с лъщенето.

Когато приготвяте различни домашни маски, не забравяйте:

За специалните свойства на протеина: той коагулира при високи температури.

Освен това такава домашна козметика трябва да се съхранява в хладилник и за постигане на резултати всички компоненти на маската трябва да са пресни.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес