Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога счупеното носи щастие и кога - беда

13 август 2024, 22:26 часа

Суеверия за счупените стъклени съдове и предмети съществуват в много култури и всеки случай има свое значение. Счупените чинии, чаши или огледала могат да предвещават както късмет, така и неприятности, в зависимост от обстоятелствата.

Какво вещае счупеното у дома?

Съдовете в кухнята могат да се счупят по различни причини и това може да е или инцидент, или знак. Какво могат да означават счупени съдове в ежедневието:

  • Ако сте счупили чиния или чаша от гняв, това може да сигнализира за възможни финансови проблеми и кавги с близки.
  • Счупена чаша може да символизира късмет за собственика. Но ако чашата се счупи не по ваша вина, това може да означава, че ви завиждат.
  • Ако една жена счупи чашата на съпруга или приятеля си, това може да е знак за съперница.
  • Ако чаша е счупена от бизнесмен, това може да е знак за успех в бизнеса.
  • Счупена детска чаша може да показва негативно влияние или зли очи.

Как да избегнете лошия късмет, идващ от счупеното огледало?

Счупеното огледало все още е може би най-страшният знак. Смята се, че счупването на огледало означава неприятности, болести и дори смърт на близък роднина. Огледалото се смята за портал към света на духовете и обект, който натрупва енергия. Не гледайте в счупени огледала и изхвърлете напуканите огледала и всякакви напукани повърхности, в които можете да видите отражението си. Препоръчително е да изхвърлите счупените парчета в реката.

Какво да направите, ако съдовете се напукат сами?

Ако забележите, че съдовете се пукат или чупят сами, това може да е знак, че трябва да обърнете внимание на живота си. Пукнатините по съдовете може да показват възможни финансови затруднения или изпитания. Според Фън Шуй пукнатините поглъщат енергията и късмета.

Ако съдовете се чупят без външна намеса, това може да е сигнал за зли сили -  поставете чинийка с мляко в ъгъла на кухнята.

Ястията като проводник на негативизъм. Има и мнение, че счупените съдове могат да бъдат вид проводник на отрицателна енергия. Когато в къщата се натрупа твърде много негативност, съдовете могат да се напукат, изчиствайки пространството от „нечиста“ енергия и възможни проблеми.

Защо не трябва да съхранявате съдове с пукнатини у дома?

Много от нас имат стари съдове с пукнатини, които пазят по сантиментални причини или просто по навик. Съхраняването на такива съдове обаче може да има отрицателни последици. Смята се, че напуканите съдове могат да символизират самота и да привличат негативни емоции и ситуации към вас.

Съдовете с дефекти могат да повлияят на късмета ви. Пукнатини и други щети по чинии и чаши може да са знак за бедност или финансови затруднения.

За да избегнете тези проблеми, се препоръчва периодично да проверявате съдовете си и да изхвърляте тези от тях, които имат пукнатини. Най-добре е да направите това в началото на нов месец, за да изчистите пространството от негативна енергия.

Какво значи, ако постоянно чупите или губите вещите си?

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес