Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво разкрива цветът на спалнята за нашия характер

08 февруари 2021, 14:45 часа
Реклама

Цветовете не само украсяват дома ни и помещенията, но имат огромно значение каква енергия привличаме в нашия дом. Червеното стимулира апетита, синьото успокоява, жълтото ни прави щастливи. Изборът ни за цвят в спалнята носи много скрита информация за собствената ни същност и характер. В какъв цвят е боядисана вашата спалня? Цветът, наситеността, яркостта говори много и за вас самите. Ето какво казва авторът на книгата „Цветовете на настроенията ви“ Леатрис Айсман за вашия характер според цвета на спалнята:

ЖЪЛТО

Жълтото излъчва яркост и топлина, такива са и хората, които го предпочитат. Ако боядисвате спалнята си в жълто, вие се отличавате с иновативност и оригиналност. Освен това сте перфекционисти и обръщате внимание на всеки детайл.

ЛИЛАВО

Нюансите на лилавото обикновено се предпочитат от хора с богато въображение. Ако вашият цвят е наситено или ярко лилаво, вие държите на уникалността и обичате да привличате внимание. Ако харесвате светлите нюанси на лилавото, вие сте чувствителна и сантиментална натура.

ТЪМНОСИНЬО

Тъмносиният цвят на спалнята ви показва, че вие обичате спокойствието и тишината. Вие сте организирани и държите на реда.

СВЕТЛОСИНЬО

Светлите нюанси на синьото се свързват с небето и водата. Вие сте открит, искрен, отворен и широко скроен човек и държите край вас да има подобни хора.

СИНЬО – ЗЕЛЕНО

Комбинацията от синьо и зелено се предпочита от проницателни хора, което се задълбават във всичко. Прекалено много анализират ситуации и хора и трудно забравят.

ЧЕРВЕНО

Червеният цвят привлича най-силно. Хората, които боядисват спалнята си в този цвят, обичат да бъдат в центъра на вниманието. Те са импулсивни, страстни, екстроверти, динамични и не можеш да не ги забележиш.

РОЗОВО

Макар розовият цвят да е от „червеното семейство“, той е по-малко привличащ вниманието. Хората, които предпочитат розова спалня са романтични, деликатни и нежни.

ЗЕЛЕНО
Зелената спалня показва, че вие обичате природата и естествените неща - естествени материи в дома, естествени хора и чисти взаимоотношения. Зеленият цвят е идеалният проводник между топлите и студени тонове. Зеленото успокоява, сваля безпокойството и стреса и внася баланс.

СИВО

Ако изберете най-неутралния от всички цветове, вие държите на сигурността и стабилността. Страхувате се от силни емоции и вълнения, търсите спокойствието сред познатото и очакваното.

ОРАНЖЕВО

Оранжевата спалня ви издава, че обичате приключенията и неочакваните авантюри. Вие сте жизнерадостни, шумни и енергични. Цветът привлича вниманието, но вие сте по-скоро мили и любвеобилни отколкото агресивни.

БЕЖЕВО

Най-светлият нюанс на кафявото говори, че за вас спокойствието и стабилността са най-важни. Вие държите на топлите взаимоотношения и бягате от бурните страсти.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес