Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво е енергийно обвързване и как да се отървем от него?

27 октомври 2024, 20:30 часа

Енергийната връзка е канал, който възниква между хоратапо време на дългосрочно взаимодействие.

Привързаността се основава на зависимост, така че може да повлияе негативно на човек. Например, така е възможно да се предават емоции, чувства и дори мисли.

 

Още: Защо избираме мъже, които ни нараняват?

Как се появява привързаността и как да я разпознаем?

По правило, много хора създават привързаности към себе си през целия си живот, без дори да го знаят. И това може да спре духовното развитие, така че енергийното обвързване може да бъде опасно в някои случаи.

Енергийната връзка може да се създаде естествено: чрез продължително общуване и пребиваване на едно място. Или изкуствено, например, с помощта на любовно заклинание.

 

Още: 5 най-чести манипулации във връзките, които водят до раздяла

Симптоми на енергийно обвързване:

  • постоянно присъствие до човека и непрекъснато желание за спасяване;
  • негодувание и мисли за това;
  • желание за отмъщение;
  • чувство за вина и желание да се промени;
  • натрапчиви мисли;
  • сънища с човека;
  • материални проблеми, свързани с дадено лице.

Също така, сред признаците на енергийно обвързване може да има проблеми в работата или обучението, проблеми в личния живот: връзките и новите запознанства не се получават. Често проблемите с психичното здраве се превръщат в симптом на енергийно обвързване.

 

Още: 6 признака, че съпругът ви не е зрял човек, а тийнейджър в костюм

Как да се отървем от енергийното обвързване

За да придобиете психологическа независимост, трябва да укрепите морала си. Някои експерти свързват това с изграждането на лични граници. Нужно е да се придържате към следните правила:

  1. Изключете комуникациите, когато си почивате. Опитайте се да се съсредоточите върху себе си и състоянието си. Забравете за телефони, таблети, телевизия, радио.
  2. Опитайте енергийни практики. Йога и медитация ще ви помогнат да преместите вниманието си от друг човек към себе си и ще ви накарат да осъзнаете основните процеси.
  3. Пренасочете енергията си в нова посока. Намерете занимание, което ще ви развълнува толкова много, че да забравите за другите хора.
  4. Свържете се със специалистите. Често не само екстрасенсите, но и психолозите ви спасяват от енергийно обвързване, защото изглежда като зависима връзка.

Не се поддавайте на подобан за висимост. Това ще унищожи вашата същност.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес