Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как реагира Вселената, когато мислиш едно, а правиш друго?

25 юни 2024, 14:44 часа

Защо животът понякога не върви точно така, както искаме? Защо някои хора изглежда получават всичко без усилия, докато други работят усилено, но получават само трохи? Отговорът може да се крие в нарушение на Закона за съответствието на Вселената: „Както е вътре, така е и отвън“.

Вътрешна кореспонденция и външна реалност

Помислете дали животът ви е в съответствие с правилото: „Както вътре, така и вън“? Много хора живеят без да мислят за своите думи, действия и мисли. Обещават, но не изпълняват, идват и си отиват без предупреждение. В резултат на това човек не поема отговорност за живота си и това му се „случва“. Когато мислите ви не съвпадат с действията ви, не обвинявайте другите - животът ви се превръща в отражение на това несъответствие. Вие сте президент на вашата вътрешна държава и нейното състояние зависи от вашите решения.

Както смяташе Айнщайн: Разширението на Вселената може да е мираж

Изкривяване „мислиш едно, правиш друго“

Например, имате брилянтна идея и искате да я споделите. Ако няма изкривяване, започвате да действате: записвате видеоклип, разказвате на хората, вдъхвате живот на идеята. Но ако има изкривяване, вие го отлагате, намирате много причини, поради които не трябва да го правите, и в крайна сметка не правите нищо.

Признайте си, сблъсквали ли сте се с подобни ситуации:

·       Искате да признаете любовта си, но мълчите.

·       Искате да спортувате, но го отлагате за утре.

·       Смятате се за добър специалист, но се страхувате да го кажете.

·       Вие се стремите към красив живот, но купувате неща само на разпродажби.

·       Искаш да кажеш „не“, но се съгласяваш.

·       Душата лежи в една дейност, а вие се занимавате с друга.

·       Искате да изразите мнението си, но сте съгласни с другите.

Как Вселената реагира на това?

За хармоничен живот първо трябва да постигнете хармония в себе си. Изразете желанията си, изразете ги в света и действайте според тях. Ако има несъответствие между мисли, думи и действия, Вселената няма да разбере какво искате и няма да може да ви го даде. В резултат, стоите на едно място или получавате нещо съвсем различно от това, за което сте мечтали.

Като избягвате вътрешния дисонанс, вие ускорявате развитието си. Това, което излъчвате към света, привлича съответната реалност. Това е ключът към поемането на контрол над живота ви и отварянето на вратата към по-светло бъдеще.

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

Какво да правя?

·       Укрепване на вътрешното ядро

Следването на вашите убеждения е важно за укрепване на вътрешното ви ядро. Когато действията ви отговарят на зова на сърцето ви, а думите ви отговарят на мислите ви, вие израствате като личност. Зрялата личност е ключът към успеха. От състояние на вътрешна зрялост, когато сте като мощно дърво с дълбоки корени, можете да изградите живота на мечтите си.

·       Намерете своята златна среда

Опасно е да надценявате заслугите и уменията си – Вселената се стреми към баланс и може да даде урок. Почувствайте своята златна среда. Не обезценявайте вашите идеи, мнения, опит и постижения. Изразете мислите си и действайте в съответствие с желанията си. Не премълчавайте чувствата и емоциите си и тогава Вселената ще отговори, внасяйки хармония в живота ви.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес