Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как най-бързо да разберем дали парфюмът ни е оригинален?

29 май 2023, 17:33 часа
Реклама

Искате да подарите на любимия човек скъп парфюм? Ето няколко съвета как да разпознаете оригиналния от фалшивия парфюм.

Колкото и да е изкушаващо да купите парфюм от пазара или онлайн магазин с голяма отстъпка, помислете преди да платите. Загуба на средства е да купувате фалшиви парфюми. По-добре да дадете малко повече за истински такъв. Истинският парфюм е по-траен и си заслужава инвестицията. Но в търговската мрежа вероятността да попаднете на фалшив продукт е огромна. Ето съветите на Рохит Кумар как да разпознаете истинския парфюм.

Флакона

Шишенцето на истинските парфюми е гладко, докато това на фалшивите често е грапаво и от материал с по-ниско качество, понякога дори от пластмаса. Качествените флакони са със стегната капачка, която гарантира, че няма да се отворят. Обърнете внимание на етикета, който е част от цялостната визия на парфюма и също трябва да е от отлично качество.

Опаковката

Обърнете внимание на кутията, която също трябва да е с отлично качество и първокласни материали. Може да проверите уебсайта на производителя, дали описанието съвпада с парфюма, който гледате. Разклатете запечатаната кутия. Ако парфюмът е истински, шишенцето вътре няма да мърда. Ако съдържанието в кутията вътре се движи, трябва да ви светне червената лампичка.

 Булчински парфюм: Как да изберем нежен и приятен аромат

Наличие на 3 ароматни нотки

Ароматът на истинските парфюми е сложно изградена консистенция. Ако ароматът ви е познат, ще може да го разпознаете, независимо от марката.

Истинските парфюми са създадени от 3 нотки: върхови, средни и базови. Върховата нотка е първото впечатление, което след това преминава към средната нотка, когато влезе в контакт с кожата, а базовата нотка може да се усети, когато парфюмът се абсорбира в кожата. Фалшивите парфюми оставят една и съща нотка от прилагането до абсорбирането. Често дори не оставят аромат един час след нанасянето.

Трайност на аромата върху кожата и дрехите

Истинските парфюми извличат ароматите си от натурални и синтетични продукти. Евтините и фалшивите парфюми разчитат само на синтетични продукти, които впоследствие миришат неестествено. Ароматът остава нетраен.

В началото фалшивият парфюм ухае подобно като истинския, но много бързо изветрява и е по-нетраен Само след час или по-малко трябва да се поднови. Ако парфюмът ви продължава да ухае на дрехите ви след 4-5 часа и ароматът му не се променя, той е истински.

Интересно: Научете къде се пръска парфюм, така че да се усеща най-дълго ароматът му

Трайност на аромата във флакона

След като отворите шишенце с истински парфюм, ароматът му издържа до 8 месеца. Цитрусовите аромати изветряват след около 6 месеца, а цветните и всички други чак след 18 месеца. Ако отворите шишенце с фалшив парфюм, ароматът ще изветреее до няколко седмици или месец.

Алергична реакция

След като сте огледали добре опаковката и външния вид на парфюма, продължете с тест. Фалшивите аромати може да предизвикат алергични реакции и да причинят зачервяване на кожата. Не пробвайте всеки парфюм, без да сте проверили дали е автентичен. Изчакайте няколко часа да видите как ухае и дали ще усетите различните нотки. 

Ако не сте сигурни в автентичността на парфюма, който оглеждайте, не го купувайте.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес