Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да привлечем щастието с правилния избор на цветове?

19 ноември 2021, 14:20 часа
Реклама

Топли цветове

Топлите цветове за обикновено червено, оранжево, жълто и техните нюанси. Те могат да донесат и известно напрежение, за това трябва да сме внимателни в използването им.

Задължителни цветя за щастие вкъщи

Студени цветове

Обратно на топлите, както можете да се досетите, това са зеленото, синьото, лилавото, като те носят успокоение, но също и лека меланхолия. Те говорят за креативност и доверие, но могат да направят и атмосферата по-... Ами, студена. 

Цветове за щастие

Най-щастливите цветове са не само топлите, но и ярките и наситените. Пастелните също, като при тях не само има нотки на радост, но и на спокойствие и умиротворение. 

Цветове, които може да ни натъжат

Това са тъмните и замъглени цветове, като най-често това е сивото. Всяко приглушено синьо, зелено или неутрално кафяво, също носят същия ефект на настроението и атмосферата. За това внимавайте с тях, колкото и елегантни и пасващи навсякъде да ви се струват.

Цветове за повече енергия

Енергизирайте се с неонови и ярки цветове, които да ви приповдигат. Яркочервено, жълто, оранжево и особено неоновозеленото, определено ще повишат концентрацията и физическата ви активност, като с тях също трябва да се пипа внимателно, защото могат да дразнят очите много и в един момент да започнат да ви изнервят.

Въздушните зодии могат да постигнат щастие в живота си

Успокояващи цветове

Зеленото е най-спокойният цвят, както добре знаем. Особено когато е в пастелни и леко размити нюанси, то носи страхотен релаксиращ ефект на атмосферата. Неутралните (като бялото например) могат да имат същия ефект, но като с всички други не трябва да прекаляваме, за да не превърнем спокойствието в санитарен вид.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес