Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да превърнете балкона в жилищна площ?

19 февруари 2024, 20:11 часа
Реклама

С правилната организация на интериора на балкона, той ще се превърне в платформа за релаксация и вдъхновение, където с радост можете да изпиете чаша кафе сутрин или да гледате залеза след поредния тежък ден. Ето как правилно да овладеем и декорираме пространството.

Разбира се, най-очевидният вариант е да го комбинирате със стая, като по този начин добавите мащаб към вече обитаваното пространство. Комбинирането на балкон с жилищно пространство обаче изисква сложна координация. Ако такъв процес не е включен във вашите планове, тогава балконът може да се използва като отделна зона за отдих, като преди това го изолирате и смените остъкляването. Необходимо е също така да се предвиди разполагането на електроуреди, осветителни тела, контакти и др.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Ако балконът често е отворен, тогава е необходимо да проверите степента на защита от влага на лампите. Осигурете влагоустойчиви изходи и влагоустойчиви материали.

Когато създавате жилищно пространство на това място, не трябва да третирате балкона като отделна стая: например да го превърнете във фитнес зала. По-добре е да се превърне в нещо като „зона за релакс“, която лесно може да служи като трапезария или офис (сигурни сме, че вече сте се сдобили с компактен лаптоп или таблет!), но без която можете да се справите в случай на спешност.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Поставете меко кресло и малка масичка на балкона. Като опция инсталирайте уютни мебели от ракита или ковано желязо, които ще подчертаят стила не само на балкона, но и на цялата къща. Или създайте подиум с възглавници за релакс. Направете ниши със светлини, в които ще бъде модерно да поставите растения или любимите си антични фигурки. Такава стая може да служи като допълнително място за прекарване на време с приятели. Или място за романтични срещи и приятелски разговори.

Откритият балкон е добро място за почивка на чист въздух. Не винаги е възможно да излезете извън града. Добре проектираният балкон ще бъде добра компенсация!

При хубаво време можете да се насладите на природата, като поставите сандъци или кутии с цветя. Няма нужда да се страхувате и от лошото време. В този случай те имат дренажна система. Ето защо не трябва да се притеснявате, че пръстта заедно с водата ще падне на пода.

И определено трябва да помните това за системната реконструкция на балконите: боядисвайте и извършвайте ремонтни дейности своевременно.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес