Как да изберем най-подходящата четка за коса?

3588
Как да изберем най-подходящата четка за коса?
Снимка: Engin Akyurt / Pixabay

Всяка от типовете коса се нуждае от подходящ вид четка за разресването и. Ще ви дадем малко идеи  да намерите най-добрата за вас:

Сресването на косата е ежедневен навик, но повечето хора не обръщат внимание на правилният начин на разресване или средствата за разресване. Щом стане въпрос за грижите за косата, винаги фокусът пада върху използваните продукти, но се оказва, че също толкова важен е и изборът на правилната четка.

Как трябва да почиствате гребени и четки за коса

Всички знаем колко е важно да почистваме четките си за грим. Въпреки че необходимостта от почистването на тези уреди е огромна, същото ...

Отново, ако не сресвате правилно вашата коса, това ще се превърне в проблем в дългосрочен план. Всъщност не е нужно да започвате от корените и да вървите надолу, трябва да разплетете всички възли, които се образуват в краищата, за избягването на  накъсване на косъмчетата. След като изберете перфектната техника за разресване, ето как да изберете правилната четка за вашия тип и текстура коса.

Четка за рядка коса

Рядката коса е с минимален диаметър от по-дебела и тази особеност я прави по-податлива на накъсване и заплитане по нейните краища. Ако вашата коса е от този тип,  ще ви трябва повече търпение и внимание при нейното разресване. Това винаги важи, но най-вече след измиването и. Мократа и рядка коса е по-малко еластична и склонна към накъсването и.

Поради тази причина, разресването с четка сигурен начин за нанасянето на непоправим вид щети. След измиване трябва да отделите още няколко минути, разплитайки внимателно възлите от нея. Изборът на правилната четка за тази ситуация такава със заоблен тип влакна от найлон. Такава четка ви позволява да работите по деликатен начин, който покрива правилно фината коса, без да я отслабва.

Мисията възможна: Евтин начин да върнем живота на четката за коса

На какъвто и модел четка за коса да заложите, само след няколко използвания тя се замърсява, събира влакна и мръсотия. Ако не искате да...

Четка за гъста коса

Ако вашата коса е гъста, подходящата четка за нея трябва да е по-голяма от тази за рядка коса. Хубаво е нейната форма да е кръгла. Освен това, може да бъде изработена от смес от найлон и естествени влакна.  Когато косата е по-гъста, всъщност е много важно да се уверите, че има добър баланс между косата и четката. Също така, колкото по-гъста е вашата коса, толкова по-важно е да можете да изпълнявате всяко движение възможно най-плавно.

Четка за чуплива или къдрава коса

Ако косата ви е  чуплива или къдрава знаете, че разресването и е трудоемко, като е добре да се осъществява рядко и винаги, когато вашата коса е намокрена. Рискът от това е, че косата ще се накъса или наруши състава си. Най-доброто време за разресване е леко избързване с кърпа след измиване, това ще остави леко навлажнена вашата коса. След разресване нанесете стилизиращ продукт с овлажняващо действие и използвайте пръстите си, за да оформите кичурите.

Четка със студена плазма ликвидира въшките за ден

Немски учени от института за технологии на повърхностите и фините пластини Фраунхофер са разработили "електрическа четка", която само з...

 Най-добрата за къдрава коса е четка с естествен косъм. Къдравия вид коса е естествено суха, поради което естествената четка за коса и осигурява оптимално разпределение на естествените й масла, без да ги задържа и придавайки лъскавост на косата. Ако желаете да оформите или изправите вашата коса с преса, четката трябва да бъде заоблена, за да държи косата стегнато и деликатно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Виц на деня: Кажете къде

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще питат за рецептата

Виц за добро утро: На гарата

Много силна притча за вечно заетия баща

Петровден е! Прочетете тази мощна молитва за здраве

Стихотворение на деня, 29 юни, от Радой Ралин

Любовен съвет за всяка зодия за 29 юни 2024

Таро хороскоп за 29 юни 2024

На Петровден - какво да направим за късмет през цялата година

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 юни /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com