Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да дарите или изхвърлите стари неща, за да не си навредите?

29 юли 2024, 11:06 часа

Чистота не само в къщата, но и в сърцето - това е основният принцип на мъдростта на много култури, включително будизма. Особено важно е да се отървете от ненужните неща, които вече не носят радост или полза. В този процес е важно не само да почистите физически пространството, но и да се освободите от ненужните емоционални връзки.

Как правилно да раздаваме стари неща?

Когато решите да подарите артикулите си, направете го с отворено сърце. Не съжалявайте – оставете всеки предмет да намери нов собственик, който ще го оцени точно толкова, колкото сте го оценявали преди. Важно е да проведете ритуал за раздяла: мислено пуснете нещото и му пожелайте нов живот.

Ако дарявате предмети на благотворителна организация и се притеснявате, че ще прехвърлите част от енергията си заедно с дрехите и обувките си, използвайте умствен ритуал за прерязване на нишките, които ви свързват с предмета. Представете си как ножиците прерязват всички връзки и почувствайте освобождението.

6 неща, които незабавно да изхвърлим от дома си

Почистване на енергията на нещата

Ако планирате да продавате артикули чрез употребявани магазини, магазини за пратки или сайтове за обяви, не забравяйте да изчистите енергията си от тях. За да направите това, поставете нещата си в чанта, запалете ароматерапевтична свещ наблизо и я оставете да изгори. Алтернатива е да използвате сол: разтворете 2-3 супени лъжици едра сол във вода и изплакнете нещата в този разтвор. Това изчистване ще ви помогне да се освободите от емоционалните привързаности и ще позволи на нещата да заживеят нов живот.

Как и какви неща трябва да се изхвърлят?

Специалистите по фън шуй не препоръчват споделяне на шапки, бельо, обувки, портфейли и гребени, тъй като тези предмети са твърде тясно свързани с енергията на техните собственици.

Също така е важно да се отървете от неща, които ви причиняват физически или психологически дискомфорт. Ако от някой предмет ви боли в гърлото, сърбят ви ръцете, цветът не ви отива или навява неприятни спомени, по-добре е да се разделите с него. Дрехи с петна, дупки, износени, избелели и демоде също не трябва да заемат място в гардероба ви.

Не пазете неща, които дори не сте си спомняли, че са съществували преди минута и дори сега трудно можете да си представите, че ги носите. Книги, които сте чели преди много време и не планирате да препрочитате, също могат да намерят нови собственици, освобождавайки място за нови преживявания.

Вещи и предмети у дома, от които трябва НЕЗАБВНО да се отървете

Втори живот за стари неща

Не всички стари неща обаче трябва да се изхвърлят. Всяко нещо може да има втори живот. Вдъхновени от творческа енергия, можете да удължите живота на стар пуловер, раница или други вещи. Капитонирането и изработката са страхотни начини да дадете втори живот на стари предмети, създавайки нещо уникално и оригинално.

Старите неща могат да бъдат рециклирани, превръщайки ги в красиви и оригинални продукти. Пачуърк юргани, възглавници, килими или дори играчки могат да бъдат създадени от нежелани елементи от гардероба. Тези творения могат да украсят дома ви или да направят прекрасни подаръци за приятели и семейство.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес