Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изневяра, карма и проклятие на поколенията: Кое причинява безплодие при жените

13 октомври 2024, 15:30 часа

Някои жени не могат да имат деца заради проблеми с репродуктивната система. Но откъде идват? Оказа се, че има много причини: от поведението на мъжете с прабаба им до баналната изневяра.

Защо някои жени живеят в ужасни условия, делят леглото с алкохолик или дори самите те нямат нищо против да пийнат, но въпреки това лесно забременяват и раждат? А други жени, добре поддържани жени, които се грижат за здравето си и живеят с любимите си съпрузи, чуват отново и отново от лекарите, че не могат да имат деца? Откъде идва това нещастие?

Както каза сексологът и психолог Лариса Никитина, безплодието е относително понятие. Според запознати, има първично, вторично и тотално. Ако една жена няма матка например, тя физически не може да забременее. Но може и всичко да е наред, но бременност все пак не настъпва. От време на време се случва и женското безплодие да се дължи на мъжете.

Още: Лекар: До какви проблеми води недостигът на витамин А и как да разберете, че имате дефицит

 

Какви мъжки грешки водят до женско безплодие?

Първият случай, когато жената не забременява, е, че женското тяло не приема партньора. Това се случва, когато в семейството има много случаи, в които жените са били омъжени насила.

И може да имате връзка точно с тази баба, прабаба. И мъжът е объркан защо жената му не забременява, въпреки че всичко е наред с тях.

Още: Какво е ановулация и защо води до безплодие ?

Освен това, тялото на жената може да не приеме партньора, ако една от нейните предшественици е била изнасилена от мъж. Тоест, сексуалният контакт, а може би и бременността, са настъпили без волята на вашата баба или прабаба.

Мнозина може дори да не знаят за подобни ситуации, но семейните връзки играят голяма роля. Маркер за такова домашно насилие винаги е болезненият цикъл при жените и в резултат на това невъзможността за забременяване.

Защо иначе може да възникне безплодие при жените? Ако има ситуация, в която една жена отказва мъжа, с когото планира дете, на психологическо ниво. Тогава бременността съответно не настъпва.

Също така, според сексолог, самият факт на изневяра може да провокира безплодие при жената. И най-често проблемът е именно психологическата изневяра на мъжа, а не физическата.

Още: СЗО: Един на всеки шест човека по света е засегнат от безплодие

Когато мъжът унижава, обижда, стресира и в резултат на това не можете да забременеете от него много дълго време. Или ако един мъж се влюби в друга, тялото ви блокира възможността да забременеете.

Причината за безплодието при жените може да бъде и фактът, че много деца, родени или неродени, са починали в семейството на мъжа. Ето защо, преди да планирате ново попълнение в семейството, трябва да тренирате себе си и партньора си психологически.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес