Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имат ли място у дома изкуствените цветя?

06 февруари 2022, 16:00 часа

Енергията от растенията може да окаже влияние върху нашето настроение и здравословно състояние, така че трябва да вземем сериозно избора на цветя за вашия дом. Има много вярвания, които могат да ви помогнат да решите дали си струва да украсявате вашия дом  с цветя от изкуствен тип. Разпространено е вярването, че всички неживи цветни композиции изсмукват енергията от дома.

Те ще отнемат положителната такава, но няма да дадат нищо в замяна: не дишат, не растат, не отделят кислород, както истинските цветя. Изкуствените цветя са особено вредни за дом, изпълнен с топлина и любов. Такива декорации, според народните знаци и вярвания, не трябва да бъдат част от жилищните помещения.

Декорация за дома

От древни времена хората са ги използвали за украшение на дома. Според повечето вярвания, цветята от изкуствен вид не бива да се държат в него, защото носят енергия на разрушението, самотата и болестта. Сред прословутите изкуствени растения се смята, че бръшлянът и тръстиката привличат негативизъм.

Нашите баби навремето не са ползвали изкуствени цветя – предпочитали са сено, красиви цветни покривки и картини за украса на къщата. Красивите изкуствени цветя стават все по-често срещани в наши дни, заменяйки истинските скъпи растения, изискващи да се грижим за тях. Въпреки това много хора все още се отказват от тази украса както преди, смятайки, че цветята от изкуствен тип са идеални за украсяване на  гробищни паметници.

Изкуствените цветя всъщност могат да причинят различни заболявания, защото върху тях се натрупва прах, който може да предизвика реакции на алергия. Здравословен тип проблеми могат да се появят и ако декорациите са от по-некачествен материал. Все пак съществува и друг тип версия, според която изкуственото цвете не идва с негатив. Известно е, че са били използвани от древността – още в Древен Египет и Китай, например, не само за украсяване на къщите, но и декоративни елементи към прически. Църквите и храмовете също използват неодушевени цветя, особено по време на големи фестивали.

Възможно е да се използват изкуствени цветя, за украсяване на дома ви, но бъдете внимателни. Уверете се, че не ви мразят и няма да се чувствате неприятно в една стая с тях. Хората, занимаващи се с езотерика биха препоръчали да проверите усещанията си през нощта, а ако тогава цветята които са изкуствени нямат неблагоприятно влияние върху вас, може да ги оставите във вашия дом. Но имайте предвид, че не е хубаво да приемате или подарявате подобни изкуствени интериорни елементи като подарък.

Преди да украсите интериора с аранжировки от изкуствени цветя, трябва да вземете предвид всичко по-горе. Освен това, ако човек не се страхува от знаци и суеверия, свързани с изкуствени цветя и се възхищава на тяхната красота, тогава е напълно възможно да украсите дома си с такива елементи за декор.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес