Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Характеристика на алфа мъжкаря и какви жени харесва той?

04 август 2024, 07:00 часа

Някои биха дали всичко, за да бъдат той, други, като чуят този израз, само се усмихват кисело. Кой е алфа мъжкарят и какви са характеристиките на човек, който може да се нарече "алфа" и ще бъде ли той толкова добър партньор, колкото изглежда?

Вижте още: 8 неподозирани признака, че вашият мъж има любовница

Кой е алфа мъжкарят?

Терминът "алфа мъжкар" идва от биологията и се използва за описание на най-силния мъжки индивид, който обикновено води стадото. Тази фраза е навлязла в езика заедно с други популярни термини, свързани с йерархията на глутницата, като „бета мъжки“ или „сигма мъжки“, които се използват по подобен начин, за да опишат ролята, която даден мъж играе в своята група.

На ежедневен език алфа мъжкар означава мъж, който е естествен лидер. Момчета му се възхищават, а жените искат да го спечелят. Той излъчва увереност и решителност. Той често има страхотна работа, която му носи големи доходи, намира реализация в професионалната си област, спортува и излъчва около себе си енергия, на която е трудно да се устои. Хората го виждат като олицетворение на сила – както физическа, така и умствена. Той е роден лидер, с когото другите могат да се чувстват сигурни.

 

Характеристики на алфа мъжкар

Това са най-важните характеристики, които характеризират алфа мъжете, но те не отговарят непременно на реалността - този списък е по-скоро колекция от най-често срещаните стереотипи, които изграждат образа на типична алфа.

Той има самочувствие, не защото има скъпа кола или защото жените му се възхищават, то идва от дълбоката вяра в собствената му компетентност.

Истинската алфа не показва сила. Той не се хвали, не му се налага да прибягва до трикове, да вика или да дава заповеди, за да е сигурен, че другите го слушат. Другите естествено искат той да ги води.

В кризисни ситуации или когато е необходим лидер, алфата почти автоматично се появява начело, другите естествено разпознават неговото господство.

Алфа е господарят на увереността. Той никога няма да се съгласи на нещо, което може да повлияе негативно на позицията му или да застраши интересите му. Ефективно ще защитава интересите на групата, за която се чувства отговорен, например подчинени на работа или семейството им.

Не се страхува от предизвикателства и има висока толерантност към риска. Когато възникне проблем, той може да запази хладнокръвие и да намери решение, което ще бъде от най-голяма полза за него и неговото „стадо“.

В действията на алфа мъжкаря няма място за импулсивност или загуба на контрол. Той има пълен контрол над емоциите си и ако прояви гняв или стане агресивен, това е негово съзнателно решение.

Чистокръвната алфа е харизматична - привлича други хора към себе си и те с готовност решават да го признаят за свой по-висш, популярен е сред приятелите си.

Как се държи алфа мъжкарят?

Терминът алфа мъжкар е модерен през последните години. Много мъже, които нямат съответната компетентност, се стремят към това име, като по този начин изкривяват първоначалното му значение. Как да различим истинския алфа мъжкар, т.е. естествен лидер, от човек, който се опитва само да подчини другите хора? Ето някои неща, за които трябва да внимавате.

Ако човек нарича себе си алфа, той вероятно не е такъв. Истинският лидер не е необходимо да обявява своето господство, за да убеди другите и себе си. Хората около него просто усещат, че искат да го последват.

Същото важи и за викове, бой, заплахи, изнудване или физическо насилие. Ако един афла не може спокойно и хладнокръвно да води своето "стадо" , той вероятно не заслужава това име.

https://www.actualno.com/curious/8-nepodozirani-priznaka-che-vashijat-myj-ima-lubovnica-news_2273774.html

Добрият лидер често се отнася към интереса на групата като към свой личен интерес и се грижи за благополучието на целия екип и всеки негов член поотделно, а уважението на другите хора е основна ценност за него. Пазете се от тези, които се стремят да бъдат алфа само за да използват ситуацията в своя полза.

Твърдения и думи, които не съответстват на поведението, жестовете и езика на тялото, могат да показват, че някой не се чувства естествено в позицията си. Само уверенията в самоувереността и готовността за действие няма да са достатъчни, ако целият герой излъчва объркване и страх.

Алфа мъжът не се страхува да си изцапа ръцете и никога не отказва да работи за общността, на която държи. Човек, който неоснователно се стреми към тази титла, може да очаква, че тъй като е на най-висок пост, други ще му служат и ще решат всичките му проблеми вместо него.

Какви жени харесва един алфа мъж?

Всеки алфа мъжкар е обикновен човек, който като всеки друг има лични предпочитания. Трудно е да се открои един тип жена, която ще го завладее, но се смята, че алфа жената проявява няколко специфични характеристики, които този тип мъж намира за изключително привлекателни:

Тя излъчва самочувствие, решителна и напориста е.

Тя знае стойността си и изисква другите да зачитат нейните граници.

Тя е амбициозна и любознателна, интелигентна и начетена.

Тя има дълбок самоконтрол и мир, които идват от емоционалната зрялост.

Има намек за мистерия.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес