Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как лесно да се справите с комарите!

10 август 2021, 10:45 часа
Реклама

Комарите са голяма напаст, особено през лятото. Ако искате да се предпазите от тях, единият начин е да си купите репелент. Но ние ще ви представим няколко народни средства, които са също толкова ефективни.

Етерични масла

За да победите естествената миризма на тялото, която привлича комарите, можете да използвате етерични масла. Подходящи са карамфил, анасон, портокал, кедър, лавандула, чаено дърво, мента и евкалипт.

Нужно е да смесите 7-8 капки етерично масло с крем, който използвате, и да нанесете върху кожата. Преди употреба, не забравяйте да проверите дали случайно не сте алергични към някое от маслата.

Хвойна

Ако сте някъде на палатка, или ако имате двор в къщата, може да запалите огън и да сложите вътре няколко шишарки и хвойна. Действието им е  изключително ефикасно срещу досадните насекоми и бързо ги прогонват надалеч.

Лимон и евкалипт

Мнозина смятат, че комбинацията от лимон и евкалипт е най-ефективното средство за комари. Смесете 10 мл масло от евкалипт с малко лимонов сок. Нанесете на откритите зони по тялото и бъдете сигурни, че комарите няма да ви докоснат.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес