Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ежедневните навици, които могат да предизвикат пъпки

10 януари 2022, 17:35 часа
Реклама

Ако събуждането от парещи горещи пъпки е ежедневие и няма как да не ги скриете под няколко слоя фон дьо тен с висока покривност, защото това е като неразгадана мистерия за вас, има вероятност да сте жертва на лоши ежедневни навици.

Има няколко навика, които могат да предизвикат появата на пъпки и повечето от тях са забележими сред много от нас. Така че следващия път, когато се събудите и усетите нова пъпка на челото си, не забравяйте да надникнете в ежедневието си и да видите колко от тези навици практикувате.

Прекомерно ексфолиране

Повечето от нас са обсебени от ексфолирането на кожата си, но ако прекаляваме, кожата ни може да се увреди и това да доведе до пъпки. Така че, ако прекомерно ексфолирате кожата си, важно е да се откажете от този навик възможно най-скоро, ако не искате тези нежелани гости да ви посещават всяка седмица.

Не почиствате кожата си достатъчно

Точно както прекомерното ексфолиране е лошо за кожата ви, никакво ексфолиране не е по-добро. Ако имате мазна или комбинирана кожа, важно е да поддържате кожата си чиста и обезмаслена. Излишното натрупване на масло и мръсотия могат да запушат порите ви и да доведат до пъпки. Така че, не забравяйте да миете или ексфолирате лицето си, ако е необходимо, редовно.

Прекалено агресивни сте с кожата си

Наложително е да разберем, че нашата кожа е деликатна и трябва да се третира внимателно. Енергичното търкане може да я повреди и да причини пъпки. Така че, преди да надраскате и изтъркате лицето си със сила, помислете дали искате да откриете още пъпки в следващите дни.

Не почиствате грима си, преди да заспите

Почти всички ние сме виновни, че правим това поне веднъж в живота си. Независимо дали се връщаме от парти късно вечер или се прибираме след дълъг работен ден, понякога сме твърде уморени, за да премахнем грима си. Въпреки това, това е най-лошото нещо, което може да причините на кожата си. Продуктите за грим съдържат няколко химикала, които могат да раздразнят кожата ни, ако бъдат оставени върху нея за по-дълги периоди от време.

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес