Ден на лятното слънцестоене: как да правите желания и правилно да изпълнявате ритуали

10826
Ден на лятното слънцестоене: как да правите желания и правилно да изпълнявате ритуали
Снимка: iStock

Лятното слънцестоене е най-енергийно мощният ден в годината. Събрахме за вас най-ефективните ритуали и съвети, които ще ви помогнат да прекарате този ден с максимална полза и да промените живота си към по-добро.

Тази година Денят на лятното слънцестоене ще започне на 20 юни. Слънцето ще влезе в знака Рак. В тези дни можете и трябва да изпълнявате всичките си съкровени желания. Слънцето представлява нашето его и самочувствие. В хороскопа на всеки човек това е символ на „аз“. Този ден е идеален за извършване на всякаква практика и отправяне на желания на съзнателно ниво. Има голям потенциал те да се сбъднат. Но трябва да произнасяте желания и да изпълнявате правилно необходимите ритуали. Ето какво да направите: 

Мощен ритуал за сбъдване на желания преди заспиване

Какво да носите и как да „заредите“ бижутата?

Лятното слънцестоене е средата на естественото лято и най-дългия светъл ден в годината, когато Слънцето достига най-високата си позиция. Този ден е бил от голямо значение за славяните и келтските народи, които са се подчинявали на природните цикли. „От древни времена слънцестоенето се е смятало за време, когато енергиите на всички елементи – огън, земя, въздух и вода – се събират. На този ден природата има особена магическа сила”, допълва експертът.

За да се настроите към енергията на този ден, трябва да носите дрехи в „слънчеви“ нюанси - жълто, оранжево, червено или розово. Специално внимание трябва да се обърне на декорациите.

В астрологията Слънцето символизира златото. Затова на този ден определено трябва да носите бижута от този благороден метал. По-добре е да е нещо, което носите постоянно. Например пръстени, обеци или гривна със "слънчеви" камъни - гранат, рубин и кехлибар. Розовият кварц е идеален за неомъжени жени. Този камък ще ви помогне да намерите своя годеник през следващите шест месеца“, отбелязва астрологът.

Преди да поставите бижу върху себе си, трябва да извършите прост ритуал - заредете бижутата с енергията на слънцето. Въпреки факта, че Денят на лятното слънцестоене ще започне на 20 юни, пикът на слънчевата енергия ще настъпи на следващия ден. Затова е по-добре да „презаредите“ избраните талисмани в нощта на 22 юни.

„Вечерта поставете декорациите на място, което ще бъде огрявано от слънчевите лъчи при изгрев. Когато се събудите, първо благодарете на Слънцето за живота и всичко, което ви носи радост, а след това го помолете за подкрепа чрез талисман. След това можете да сложите върху себе си заредените с положителна енергия бижута.

Как да защитим дома си от негативна енергия?

След като сте се настроили и подготвили за слънцестоенето, трябва да направите същото и със стаята, в която живеете или прекарвате по-голямата част от времето си. Опитът на нашите предци отново ще помогне за това, защото от древни времена се смяташе, че само енергията на огъня може да почисти аурата и да се отърве от щети и други зли очи. Ето защо Денят на лятното слънцестоене е чудесен момент за извършване на ритуал за прочистване на негативната енергия и защита на дома ви.

Практиката за почистване на жилищното пространство трябва да се извършва с помощта на „слънчеви“ свещи - жълти, червени или „златисти“ на цвят. Първо, със запалена свещ, трябва да се разхождате из апартамента по посока на часовниковата стрелка, като започнете от входната врата. След като направите кръг, благодарете на огъня, че изчисти тази стая. След това трябва да се движите обратно на часовниковата стрелка, изричайки най-съкровените си желания. Можете да поискате защита за вашия дом. Всички желания трябва да са само положителни. Изричането на фразата: „Искам да няма кавги“ е погрешно. Заменете го с: „Искам да е спокойно, уютно, за да има пари и любов в къщата“.

Пелинът ще помогне за почистване на стаята от отрицателна енергия. Също така защитните билки включват жълт кантарион, анасон и орлови нокти. Не е необходимо да опушвате апартамента с последния, просто ги увийте в червена кърпа и ги поставете на всяко уединено място в къщата.

Какви ястия да сготвим днес?

И така, апартаментът е приведен в ред. Време е да хапнете нещо. Какво е обичайно да се готви за слънцестоенето? Всичко е много просто. В този благоприятен ден всички ястия с кръгла форма са добре дошли. Идеални варианти са палачинки и пай Шарлот с червени или жълти ябълки.

Тези, които не искат да прекарат този прекрасен летен ден пред печката, могат да се ограничат до бъркани яйца. Портокалите са добри за закуска.

Тъй като слънцето има сферична форма и в астрологията се изобразява като кръг с точка в центъра, на този ден е по-добре да се яде на кръгла маса. Ако това не е възможно, тогава можете да подредите съдовете така, че да се образува кръг. Също така е важно да прекарате този ден със семейството си.

Сбъдване на желанията: Как да получите всичко, което искате?

Природа и любов

От незапомнени времена лятното слънцестоене се смята за истински празник и олицетворява плодородието, изобилието, щедростта, щастието и пълнотата на живота. Тези, които го празнуват, вярват, че духовете и на четирите елемента се радват и забавляват с хората на този ден, затова се стараят да прекарат целия ден сред природата. Вечер винаги се запалва огън, тъй като елементът на огъня символизира жизнеността и самия живот.

Ако внезапно имате възможност да прекарате време на открито този уикенд, не пропускайте възможността. На този празник е обичайно да отидете сред природата, по-близо до водата. Ако е възможно, тогава трябва да запалите огън близо до езерце от сухи клони и листа или хартия, върху която няма нищо написано. И след това го прескочете, за да изчистите аурата си. Изключение правят бременните жени на всеки етап. Не могат да прескачат огън.

Ритуално къпане, цветни венци и танци около огъня са елементи, без които Слънцестоенето е немислимо. По това време билките придобиват много енергия, така че можете да изплетете венец от тях. Особено добре е, ако в него можете да вплетете папрат, билка Иван да Марю, мента, лайка, мащерка или пелин. По време на тъкането трябва да формулирате желанията по толкова положителен начин, сякаш вече са се сбъднали.

В настоящия момент, без частта „не“ и минало време. След това трябва да се разхождате с венеца известно време и или да го запазите до следващото слънцестоене, или да го изпратите по вода. Ако няма възможност да изплетете венец, тогава можете да купите или наберете диви цветя в жълти, червени и оранжеви нюанси и да ги поставите в дома си.

Що се отнася до любовните отношения, лятното слънцестоене е идеалното време да повярвате малко в магията. Не, не е нужно да варим никакви отвари, обикновената вода ще ни бъде достатъчна. Преди се вярваше, че ако мъж полее вода върху момиче на този ден, те скоро могат да създадат силен съюз. Затова се препоръчва двойките, които са във връзка, да вземат душ или вана заедно на свещ. В този ден не трябва да пиете алкохол, но можете да пиете сок от горски плодове, приготвен сами.

Освен това периодът от 20 до 23 юни е идеален за създаване или добавяне към карта на желанията. Когато избирате изображения, които отговарят на вашите мечти, трябва да мислите само за доброто. Скептицизмът и негативните мисли трябва да бъдат премахнати. Фантазирайте до насита.

Негативните мисли в този ден трябва да бъдат премахнати; всички негативни послания към другите хора ще се върнат с двойна сила. Освен това в този ден не трябва да приемате подаръци от непознати. Дори бонбони. И в никакъв случай не взимайте предмети, намерени на улицата.

За да направите това, ще ви трябва ярка панделка и 10 мъниста, можете да използвате всякакви цветове. Моделът за създаване на бижута е прост: възел-мънисто-възел. Докато нанизвате всяко мънисто, трябва да си пожелаете нещо (за всяко мънисто - собствено желание или едно за цялата украса).

„Тази панделка не може да се носи като гривна. Тя трябва да е права. Можете да го закачите до вратата, в главата на леглото или да го поставите в портфейла си. Тя не трябва да докосва тялото“, казва Оксана Юнина.

Всички тези магически ритуали, прескачане на огньове и плетене на венци не трябва да ви объркват. В крайна сметка основната същност на слънцестоенето е хората да се научат да се радват на живота, да го обичат и да му се наслаждават. Това помага на сърцето ви да се отвори и да почувствате щастие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли кое е най-студеното място в хладилника

Как кухненският фън шуй помога за привличането на богатство и късмет?

Какви грешки допускаме при съхранение на гъби в хладилник

Какво става с кръвната ви захар, когато ядете мед

Французойката никога не харчи пари за тези неща

5 финансови проблема, които могат да предизвикат конфликт във връзката

Каква трябва да е температурата в хладилника през горещите летни дни

Ако тези 5 предмета са в стаята ви, можете да забравите за секса завинаги

Какво е строго забранено да се прави според датата ви на раждане?

Ако храната в хладилника замръзва - ето какво да направим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com