Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветовете в дрехите, които привличат мъжете

20 август 2024, 14:00 часа

Какво да облечете на първа среща? Как да създадете правилно впечатление с цвета на дрехите си, без да изглеждате вулгарно? Нека разберем тайните на стилистите.

Влиянието на цветовете върху мъжете

Всички знаем, че не получаваме втори шанс за първо впечатление. Преди първата среща, обикновено започваме да се притесняваме какво да облечем. Дали да изберем ярък цвят или да се придържаме към спокоен? Искаме да бъдем харесвани, но същевременно не искаме да изглеждаме вулгарно.

Важно е да знаете, че всеки цвят има различен ефект върху психиката на мъжете и жените. Има научни доказателства, които го потвърдиха.

Проучване от 2012 г., установява, че сервитьорки, носещи червено, получават с 15-26% повече бакшиши от мъжете в сравнение с тези в други цветове. Цветът на облеклото на сервитьорките не влияе на жените клиенти.

Кой цвят портфейл привлича парите към всяка зодия?

Какъв цвят да изберете?

1. Червено: Може да бъде двусмислено

Червеният цвят е силен и привлекателен, но може да бъде също така и отблъскващ. Ако не сте сигурни дали червеното е подходящо за вас, може да използвате аксесоари в този цвят – обувки, чанта или червило. Това ще добави нужния акцент към визията, без да бъде прекалено провокативно.

Психолозите отбелязват, че червеният цвят може да бъде приет по-добре от мъже, които са по-силни и с преобладаващ тестостерон. Но за мъже, които са по-интелигентни и спокойни, червеното може да бъде отблъскващо.

2. Черно: Стил и изтънченост

Черният цвят подчертава несъвършенствата, така че ако решите да носите черно, е добре да оставите деколтето открито. Не комбинирайте черно с жълто, защото тази комбинация изпраща сигнал "опасност" на нашата психика.

Цветова символика – кой цвят какви събития привлича в живота ти

3. Зелено: Вдъхва доверие

Според проучванията на стилист някои мъже са избрали жени в зелени дрехи, защото този цвят вдъхва доверие и ги кара да мислят за бъдещето и семейството. Ако зеленият е един от вашите любими цветове, може да се окаже успешен избор.

4. Бяло: Изисква качество

Белият цвят е много взискателен. Важно е да изберете дрехи от добро качество, когато носите бяло. Ако имате зачервявания по кожата, чистото бяло ще ги подчертае. Избягвайте бяло с сив оттенък, който може да изглежда мръсно. Най-добрият вариант е бяло с нюанс на бежово или кремаво.

Заключение

Въпреки че има определени цветови предпочитания сред мъжете, важно е да изберете облекло, в което се чувствате уверени. Цветовата теория е важна, но не по-малко значимо е как самите вие се чувствате и представяте.

В крайна сметка, най-добрият съвет е да се чувствате удобно и уверено в избрания от вас цвят и стил, независимо от общите тенденции и предпочитания.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес