Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветовете на лятото разкриват характера

18 май 2021, 08:30 часа
Реклама

Всяка лято се отличава с нови модни тенденции, цветове и материи, изпъстрени със свеж полъх и багри, събуждащи настроението. Лятото на 2021 година ще отмине под знака на два цвята, чието съчетаване създава класически визии с модерен привкус - Ultimate Grey (сиво) и Illuminating (жълто). Сивият цвят е практичен за комбиниране, лесен за съчетаване и балансира искрящите нотки на модерното жълто, което носи усещане за щастие и е символ на оптимизма и светлината. Съчетанието е хит на модния подуим и скоро очакваме да го видим в новите летни колекции на марките. Докато чакаме, можем да разберем какво говорят модерните цветове за 2021 година, които харесваме, за характера ни.

Почитателките на жълтия цвят – оптимистични натури, изпълнени с очакване за светло бъдеще

Изборът на цветове разкрива частички от характера, мисленето и същността ни. Любимият цвят показва отношението към себе си и света, физически, емоционални и духовни състояния. Дамите, които избират жълтия цвят за облеклото и аксесоарите в гардероба си, са оптимисти по душа, пълни с енергия. Настроението им е завладяващо и заразно. Тези усмихнати момичета, излъчващи свежест и младост, изпълват със светлината на визията и душата си всяко място, на което се появят. Почитателките на жълтия цвят се нуждаят от логическа последователност. Жълтото се възприема като цвят на интелекта. Харесващите този нюанс са хора, изразяващи всячески своята индивидуалност. Отличават се с вдъхновение, съзидателност, те са извор на нови идеи, творческо мислене. Критични и самокритични са, стремящи се към съвършенство.

Сивият цвят – преход между черното и бялото, цвят на компромиса

Дамите, избиращи сивия цвят за своята визия, са склонни на компромиси и търсене на златната среда, така, както сивото е в средата на черното и бялото. Отличават се с консерватизъм, изисканост, стил. Дамите, носещи сиво, са надежди приятели, партньори, служители, склонни да съдействат на околните в трудни ситуации, за да поддържат баланса и мира във взаимоотношенията и работата.

Почитателките на сребристите нюанси на сивото са чувствителни и загадъчни мечтателки. Интуитивни и мъдри, те са пълни с енергия.

Как да носим модерните цветове?

Сивото в съчетание с жълто това лято е на гребена на модната вълна. Как обаче да носите в ежедневието си тези два цвята, за да бъде хармонична визията ви? Ако жълтият цвят не подхожда на тена, косата и очите ви, заложете на бяло, сиво или черно и оставете жълтото за аксесоарите. Жълтото е чудесно за по-тъмен цвят на кожата и косата, които буквално събужда. Може да изпробвате и комбинация от жълто и сиво в един принт, която е универсална и подхожда на почти всеки. В бизнес средите може да заложите на сив костюм, съчетан с жълта риза и аксесоари. Ако сивото не е вашия цвят, подходете обратното – изберете дрехи в слънчево жълто и омекотете яркото им излъчване с обувки и чанта в сивата гама, която е много по-подходяща за жълтия цвят от черната. Комбинацията жълто-сиво е достатъчна, но ако все пак искате да добавите и трети цвят към визията, нека той да е снежно бялото. Наситеният жълт цвят рядко позволява красиво съперничество с друг дързък нюанс.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес