Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветове и техники за дизайн на кухнята, които ще излязат от мода през 2024 г.

28 февруари 2024, 09:00 часа
Реклама

Дизайнерите ни казаха кои нюанси и цветови схеми в кухненския интериор са подходящи и кои не.

През 2024 г. някои нюанси в кухненския интериор излязоха от мода. Ако ги използвате, за да украсите пространството, ремонтът и мебелите ще изглеждат остарели. Експертите ни казаха кои опции е по-добре да избягваме и какво може да бъде заменено от тях.

Студени и земни естествени тонове в кухнята

Според експерт по цветовете и маркетинг директор на компанията за интериорни бои Хелън Шоу, неутралните, хладни тонове ще отстъпят място на по-топлите и смели тонове през 2024 г. Кухните са страхотно място за използване на по-богати цветове, особено ако останалата част от палитрата на дома ви клони повече към неутралните светли цветове, казва експертът. Можете например да изберете ярък цвят за стените или шкафовете. Това е лесен начин да актуализирате визуално цялата си кухня.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Червени мебели, текстил, стени

Дълго време червеният цвят в интериора на кухнята беше на мода. Но през 2024 г. дизайнерите избират по-меки розови и коралови нюанси или по-сложни нюанси на керемиденочервено и ръждиво. Розовото работи добре в малка кухня, която е доста тъмна или липсва естествена светлина, според интериорният дизайнер Елизабет Хей. Тя препоръчва използването на топъл розов нюанс за боядисване на акцентни стени.

Обикновени кухни

Дизайнерът Джули Ан Бърч съветва да се сбогуваме с едноцветните палитри в кухненския интериор през 2024 г. Експертът препоръчва да не се страхувате да използвате ярки акценти. За да изглеждат стилни и семпли, добавете различни нюанси на един и същи цвят в цялата стая. Това ще осигури дълбочина.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Бели, сиви и много тъмни кухненски шкафове

Сивото, почитан от времето неутрален цвят, е излязло от мода, когато става въпрос за нюанси на кухненски шкафове. Все повече дизайнери и декоратори предпочитат бежовите тонове. Придава топлина и елегантност на кухненския интериор. Можете да използвате различни опции - от кремави до тъмнокафяви тонове на стар дъб и топла охра.

Дизайнерите наричат ​​жълтите нюанси актуална алтернатива на бялото. Тенденцията в бяло и сиво си изживя своя ден и кухненските мебели виждат възраждане на тенденциите към светло дърво и по-наситени цветове, смята дизайнерът Дженифър Уолтър.

Вместо тъмните цветове на преден план излизат пастелните. Те са спокойни, но вдъхновяващи и могат да оживят кухнята, без да са съкрушителни, споделя мнението си творческият директор Рут Мотърсхед.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес