Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BB и CC кремове: Каква е разликата и от кой се нуждаете?

23 юни 2024, 14:12 часа

BB кремовете бяха невероятно популярни само преди няколко години, измествайки обикновените фон дьо тени от първото място. Но дори и днес, когато пикът на популярността на тези кремове е преминал, те остават доста гореща стока. Ето какво е мнението на професионалните гримьори.

Реклама

Появата на BB кремовете дължим на корейските гримьори, които започнаха да използват балсами за красота с ефект на лек тон върху кожата вместо обичайните плътни продукти. Много експерти по красотата по онова време увериха, че BB кремът може да замени овлажнител, грунд и самата основа, но нито един уважаващ себе си гримьор не би нанесъл BB крем без овлажнител дори и днес.

Каква е основната разлика между BB и CC крем?

Безспорното предимство на BB крема е, че е невероятно лек, точно това, от което се нуждаете за лятото. В горещо време такъв продукт трудно ще се размаже върху лицето ви.

В допълнение, нашият експерт казва, че BB кремовете често идват с мощен SPF, което е особено важно през лятото.

И момичетата с мазна кожа, и тези със суха кожа могат да използват BB крем - няма да я изсуши още повече.

CC крем

Между тези типове има фундаментална разлика. Обяснявайки как CC кремът се различава от BB, отбелязваме следното. Първият е усъвършенстван коректор с тонизиращ ефект, а вторият е подобрена версия на основата.

Съвети: Как да изберем най-подходящия крем за нашето лице

Какво е CC крем? За разлика от BB крема има по-активен тонизиращ ефект. Самото име "CC" означава "корекция на цвета", което означава, че момичетата, които искат да създадат най-естествения ефект върху кожата си и в същото време да изравнят тена си, трябва да разгледат по-отблизо този продукт.

CC кремът не може да замени коректора, въпреки че маскира добре зачервяванията. Препоръчва се да го използвате заедно с допълнителни продукти като коректор, за да създадете перфектна кожа.

Изявените експерти също така отбелязват, че CC кремът има по-малко овлажняващи свойства и следователно продуктът е по-подходящ за тези с мазна и комбинирана кожа.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес