Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако шефът прави тези 3 неща, по-добре напуснете колкото се може по-бързо

05 ноември 2022, 19:33 часа
Реклама

Немалко хора са тормозени на работното място, изпитват психически натиск или биват постоянно подигравани и овиквани. Много често това се случва не само от страна на колегите, но и от самият шеф. Истинският лидер подкрепя и стои плътно до своите служители, но има и шефове, които спокойно можем да наречем психопати. 

При избора на нова работа е особено важно правилно да преценим работодателя си, за да се предпазим от евентуални сериозни проблеми впоследствие. Представяме ви няколко основни признака, по които можете да разпознаете дали вашият шеф е психопат. Вижте ги в следващите редове и ако откриете вашия шеф в тях - бягайте!

5 стилни съвета за удобно облекло на работното място

Твърде самонадеян е

Факт е, че шефовете се държат малко по-надменно и самонадеяно особено в началото на вашите професионални отношения, за да затвърдят позицията си. Но разликата тук е, че по неговите думи и държание можете да разберете какво мисли той за работниците си - смята ги за евтина работна ръка, играчки, чрез които той постига собствените си цели. 

Такива работодатели често си служат със силата на лъжата, лицемерието и манипулацията, за да постига своите цели както в професионален, така и в личен план. И въобще няма да почувства вина за това.

Опитва се да ви сплаши

Не само вас, а и всички работници около него. Ако шефът ви си служи с елементи на садизъм, опитва се да ви изнудва или ви заплашва, то той спокойно може да бъде причислен към шефовете психопати. И дори да го прави с цел да мотивира своите служители, за да работят по-усърдно, той не бива да бъде оправдаван. 

4 главни начина да се преодолее безпокойството на работното място

Не спазва никакви социални правила

Всеки човек има права, които обаче биват пренебрегвани от някои шефове на работното място. Те смятат, че докато са на работа, служителите изцяло им принадлежат и могат да си правят каквото пожелаят с тях. Това обаче преминава всякакви граници. За да постигне целите си, шефът психопат често потъпква всякакво приличие и пренебрегва всички социални правила, а това рефлектира върху целия живот на неговите служители, не само в работата.

Съветваме ви още при първите признаци да се насочите към друго работно място и да обмислите добре струва ли си да жертвате психиката си и себе си за такъв шеф психопат. С течение на времето ситуацията само ще се усложнява. А работните места с такива лидери обикновено са потискащи, с намусени служители, без постигане на очакваните резултати, работата се превръща във все по-трудна и опасна и т.н.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес