Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако няма душ под ръка: Как да премахнете миризмата на пот през деня

15 август 2024, 13:33 часа

Да се справите с миризмата на пот през деня може да бъде предизвикателство, особено ако сте в ситуация, в която трябва да останете свежи и уверени. Ето няколко практични съвета, които ще ви помогнат да се справите и да премахнете миризмата на пот през деня:

Изберете правилния антиперспирант: Един от най-ефективните начини за борба с миризмата на пот е използването на висококачествен антиперспирант. Търсете продукти, които съдържат алуминиеви съединения, които действат, като блокират потните жлези и намаляват изпотяването. Нанесете го върху суха кожа преди лягане, за да му дадете време да подейства през нощта, и отново на сутринта, ако е необходимо.

Какви нарушения в тялото на жената показват неприятна миризма на пот?

Останете хидратирани: Пиенето на много вода помага за изхвърлянето на токсините от тялото и може да намали интензивността на телесната миризма. Правилната хидратация помага и за регулиране на телесната температура, което може да намали вероятността от прекомерно изпотяване.

Носете дишащи материи: Избирайте дрехи, изработени от естествени влакна като памук, вълна или лен, които позволяват на кожата ви да диша и помагат за отвеждането на влагата от тялото ви. Избягвайте синтетичните материи, които задържат топлината и потта, като правят миризмите по-изразени.

Носете освежаващи продукти: Ако сте в движение и имате нужда от бърза помощ, носете със себе си хигиенни продукти в размер за пътуване. Преносимите дезодоранти спрейове, кърпички или дори мини ролки могат да бъдат спасителни. Съществуват и дезодориращи пудри и спрейове, специално предназначени за обувки и подмишници.

Спазвайте добра хигиена: Редовното къпане и правилното подсушаване на тялото са от съществено значение. Използвайте антибактериален сапун, за да намалите бактериите, които допринасят за миризмата на тялото. Обърнете специално внимание на областите, склонни към изпотяване, като подмишниците и стъпалата.

Ако потта Ви мирише на кисело - тялото има следния проблем

Използвайте сода за хляб или царевично нишесте: Тези обикновени домакински продукти могат да бъдат чудесни за неутрализиране на миризми. Можете да нанесете малко количество директно върху подмишниците си, за да абсорбирате излишната влага и да намалите миризмата. Можете също така да смесите малко с обичайния си дезодорант за допълнителна сила в борбата с миризмите.

Изберете тъкани, които се борят с неприятните миризми: Много марки спортни и активни облекла предлагат дрехи, разработени с технология за борба с миризмите. Тези материи често имат антимикробни свойства, които помагат на бактериите да не се развиват и да причиняват миризми.

Поддържайте балансирана диета: Някои храни могат да допринесат за появата на телесна миризма. Пикантните храни, кофеинът и алкохолът могат да увеличат изпотяването и да изострят миризмата. Балансираното хранене, богато на плодове и зеленчуци, може да помогне за регулиране на естествените процеси в организма и да намали миризмата.

Помислете за медикаменти или лечение: Ако имате прекомерно изпотяване (хиперхидроза), може да се консултирате с медицински специалист. Съществуват предписани лечения и медицински процедури, които могат да помогнат за справяне с тежки случаи на изпотяване.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес