Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 знака, че приятелството ви е токсично и разрушително

14 март 2024, 20:04 часа

Има червени знамена не само в романтичните връзки, но и в приятелствата. Психолозите са сигурни: важно е да можете да ги разпознавате навсякъде, в противен случай вашето спокойствие определено ще свърши.

Силните и подкрепящи приятелства могат да окажат значително влияние върху вашето здраве, настроение и общо благополучие. Комуникацията с хора с подобно мислене ви зарежда с енергия, позволява ви да се отпуснете и да се посмеете. Истинските приятели винаги ще се притекат на помощ и ще ви подкрепят в трудни моменти.

Въпреки това, има червени знамена в приятелствата. Ако останете близо до човек, който само ви унищожава морално, това определено няма да свърши добре.

Мъдри мисли за живота и приятелството - 20 хубави цитата за истинската дружба

1.       Вашият приятел говори лошо за другите си приятели.

Това е първият сигнал. Помислете за себе си: ако човек може да съди и критикува другите зад гърба им, тогава какво му пречи да направи същото спрямо теб?

2.       Не можеш да бъдеш себе си.

До искрен приятел човек може да покаже всякакви емоции, той не следва всяка изречена дума и не се оттегля в себе си. В противен случай може да не е топла връзка, а манипулиране и използване за лична изгода.

3.       Страхувате се от критика и негативни реакции.

Човек трябва да се чувства сигурен до приятел. В крайна сметка можете да споделите проблемите и страховете си с него, без да се страхувате да бъдете отхвърлени или критикувани.

4.       Чувстваш се празен след всяка среща.

Чувствате ли се енергизирани, неутрални или изтощени? Понякога тялото ви знае по-добре кой е любящ към вас и кой прави точно обратното.

5 правила за успешно приятелство с привилегии според експертите по връзки

5.       Принудени сте да слушате чужди тайни.

Приятелите не трябва да разкриват тайни или да споделят неудобни истории с други хора. Ако вашият любим ви разтоварва тайните на заобикалящата го среда, има шанс той да прави същото и с вас.

6.       Не се чувстваш реципрочен.

Ако ви се струва, че само вие подавате ръка за помощ, давате много повече, отколкото получавате, тогава това е много тревожна камбана.

7.       Чувстваш се унизен.

Приятел може да направи язвителен комплимент или да направи неприятна шега за вас.

8.       Вашите лични граници непрекъснато се нарушават.

Не трябва да отговаряте на неудобни въпроси, да обсъждате чувствителни теми и да разкривате всички тайни.

Запомнете: трябва да е лесно и удобно с приятелите. Не напразно те се наричат ​​второ семейство, подкрепа. И ако не можем да избираме роднините си, то средата е съвсем друга история.

Опитайте се да прекратите токсичното приятелство възможно най-скоро, в противен случай всичко ще се превърне в безпокойство, силни чувства или дори депресия.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес