Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 начина за удължаване на младостта, които наистина работят

19 октомври 2024, 17:00 часа

Съвременните жени се стремят да поддържат младостта и красотата си без инвазивни процедури. Френският подход към грижата за кожата и американските иновации предлагат ефективни методи, които могат да формират основата на вашата програма против стареене. Нека да разгледаме седем начина, които ще ви помогнат да удължите младостта на кожата си.

 

Как да удължим младостта на кожата без пластична хирургия

Още: Северните кралици: Скандинавките винаги изглеждат млади и никога не напълняват- ето каква е тайната им

1. Ботокс: забавя процеса на стареене

Професор Кенет Арнд от Харвард твърди, че използването на мускулни релаксанти като ботокс може да бъде ефективно във всеки етап от живота. Редовните инжекции от ранна възраст могат да предотвратят появата на бръчки. Например, една от пациентките започна процедурата на 25 години и нямаше бръчки между веждите до 38-годишна възраст. Това подчертава значението на превантивния подход към грижата за кожата.

2. Филъри: вътрешно подмладяване

Филърите с хиалуронова киселина могат да „избутат“ бръчките отвътре, като траят от шест месеца до две години. Специалистите препоръчват такива инжекции за стимулиране на производството на колаген в кожата. Дори редките процедури могат значително да подобрят състоянието на кожата и да забавят промените, свързани с възрастта.

Още: Закуска против стареене: Какво да ядем сутрин, за да изглеждаме с 10 години по-млади

3. Масаж: правилно нанасяне на крем

Нанесете крема бавно, като използвате техники за самомасаж. Козметиците от Париж препоръчват използването на бавни, изглаждащи движения, които ще помогнат за подобряване на кръвообращението и усвояването на продукта. Това е като пилатес за лице: всяка манипулация има значение.

4. Спане по гръб: защита срещу бръчки

Техника, която често се пренебрегва, е позицията на сън. Спането по гръб помага за предотвратяване на бръчките по лицето ви. Ако това ви е неудобно, опитайте копринени калъфки за възглавници или специални възглавници, които поддържат лицето ви и помагат то да изглежда младо.

Още: Зодиите, които не остаряват

5. Стоматологични предпазители за уста: грижа за лицевите мускули

Ако страдате от бруксизъм (скърцане със зъби), използването на предпазител за уста може да ви помогне да защитите зъбите си и да намалите напрежението в лицевите мускули, което също може да повлияе на външния ви вид. Правилната грижа за вашите зъби и челюст може да поддържа цялостната хармония на лицето.

6. Медитация: спокойствие вместо кардио

Дългите бягания могат да повлияят негативно върху тургора на кожата. Вместо интензивно кардио, изберете по-нежни дейности като плуване или водна аеробика. Освен това, не забравяйте за медитацията - тя не само ще намали нивата на стрес, но и ще помогне за поддържане на младостта.

7. Храна: удоволствие без излишни украшения

Ограничителните диети могат да навредят на кожата ви. Опитайте се да балансирате диетата си, като избягвате прости въглехидрати и алкохол. Включете повече протеини, витамин С и цинк – те помагат за синтеза на колаген. Хранете се разнообразно, като добавяте здравословни съставки към ястията си, като например покълнали семена.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес