Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 грешки, които могат да накарат вашия дезодорант не бъде ефективен

10 юли 2024, 17:00 часа

Дезодорантите и антиперспирантите са неразделна част от ежедневната ни хигиена, но понякога дори и най-ефективните продукти не могат да свършат работа. Какъв може да е проблема? В следващите редове ви представяме основните грешки, които много от нас правят и които могат да намалят ефективността на избрания от вас продукт.

Какви грешки правите, когато използвате дезодорант или антиперспирант?

1. Грешно време за нанасяне

Много хора са свикнали да нанасят дезодорант сутрин веднага след душ. Въпреки това, прилагането през нощта може да бъде по-ефективно. По време на сън потните жлези са по-малко активни, което позволява активните компоненти на дезодоранта да се абсорбират по-добре и да запазят защитната си функция по-дълго.

Как да премахнете петната от дезодорант върху дрехите?

2. Нанасяне върху влажна кожа

Друга често срещана грешка е нанасянето на дезодорант върху влажна кожа веднага след душ. Влагата върху кожата може да попречи на продукта да се абсорбира напълно, намалявайки неговата ефективност. Оставете кожата да изсъхне напълно преди нанасяне.

3. Недостатъчно количество продукт

Един малък слой дезодорант не винаги осигурява достатъчна защита. Използвайте достатъчно продукт, за да покриете равномерно областта на подмишниците или други проблемни зони на кожата.

4. Недостатъчно почистване на кожата

Чистата кожа е ключът към ефективността на дезодоранта. Използвайте антибактериален продукт за душ, особено в областта на подмишниците, за да премахнете бактериите, които могат да причинят телесна миризма.

Дезодорант или антиперспирант: какво да изберете и как да използвате

5. Повторно използване без предварително почистване

Повторното нанасяне на дезодорант през целия ден, без първо да премахнете стария слой, може само да увеличи миризмата на пот, правейки я по-забележима и неприятна.

6. Въздействие на синтетичните дрехи

Синтетичните тъкани могат да задържат миризми и да ограничат циркулацията на въздуха, което води до повишено изпотяване. Предпочитайте естествените материи за ежедневно облекло, особено в горещо време.

7. Грешен избор на продукт

Не всички дезодоранти са еднакво ефективни. Разбирането на разликата между маскиращите миризмата дезодоранти и контролиращите изпотяването антиперспиранти може да ви помогне да изберете най-добрия продукт за вашите нужди.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес