Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 начина да направите косата по-буйна

21 октомври 2024, 14:00 часа

Почти всяка жена изпитва желанието да има гъста, мека и пищна коса, блестяща и изпълнена със сила.

Понякога е достатъчно да смените шампоана и балсама с продукти, които овлажняват, укрепват и подхранват косата, без да я утежняват, за да балансирате храненето и да наситете космените фоликули с полезни микроелементи отвътре. Но често тези стъпки дават временни резултати или не са толкова забележими, колкото бихме искали. Тогава трябва да се вземат комплексни мерки и да се подходи сериозно към проблема.

Грижа за вашето здраве

Още: Косопад: Ето как да се справите сами, без да се разорите

Един от основните начини да имате здрав скалп е минимизирането на психо-емоционалния и физически стрес, който води до изтъняване на косата и дори до косопад.

Правилното хранене е от голямо значение за здравето на косата.Тялото изпраща протеини и желязо към косата последно, така че е необходимо да се консумират достатъчно от тези микроелементи. Минимум 120 g протеин през първата половина на деня (закуска и/или обяд) е необходимата дневна нужда за възрастен.

 

Внимание към стилизирането

Още: Сутрин или вечер: Кога трябва да миете косата си

Важно е да разресвате внимателно косата си, за да предотвратите накъсване. Например, трябва да избягвате силното дърпане при разресване, както и честото използване на стегнати еластични ленти и фиби.

Някои видове оцветяване могат да създадат визуален ефект на гъста коса. Например, съвременните техники за частично изсветляване позволяват да се създаде игра на акценти върху косата. Това ги кара да изглеждат по-дебели и по-обемни, отколкото са в действителност.

 

Грижа за скалпа

Още: Как да използвате картофи, за да подпомогнете растежа на косата си

Необходимо е да се създаде благоприятна среда за растеж и укрепване на косата. И тук е важно да обърнем специално внимание на грижата за кожата на главата, която е в основата на здравето и красотата на косата.

 

Внимателен подбор на продуктите

Ключът към здрава, силна и красива коса са висококачествените продукти за грижа. И тези инвестиции се изплащат: колкото по-добре изглежда и се усеща косата, толкова по-малко пари и усилия са необходими за оформянето й. Тя сама по себе си е красива.

Този резултат се постига благодарение на полезните компоненти в козметичните продукти. Те включват кератин, биотин, кофеин, колаген, екстракт от зелен чай и палмето, които укрепват и уплътняват кичурите.

 

Инжекционна терапия

Козметиците предлагат техники за инжектиране за лечение на изтъняла коса и подобряване здравето на скалпа. Мезотерапията ви позволява да доставяте полезни вещества директно в космените фоликули чрез игли. Методът подпомага подхранването на кожата с основни микроелементи. Благодарение на това косата расте по-активно и изглежда здрава.

Използва се и плазмена терапия, когато хранителните вещества се въвеждат в кожата чрез инжекции. Разликата е, че плазмената терапия използва богата на тромбоцити плазма от собствената кръв на пациента. Това елиминира риска от всякакви алергични реакции и спомага за пълното усвояване на полезните микроелементи. Тромбоцитните молекули нормализират състоянието на скалпа и хармонизират метаболитните процеси. Благодарение на това състоянието на косата се подобрява и растежът й се активира.

 

Професионално лечение

Ако внимателното оформяне, балансираната диета и качествената грижа не дават желания резултат и проблемът с изтъняването на косата остава, важно е да се консултирате с трихолог или дерматолог. Може да има по-сериозни фактори, като хормонален дисбаланс, здравословни проблеми или заболявания на скалпа.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес