Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 модела обувки, които състаряват абсолютно всички жени

01 октомври 2024, 21:00 часа

Модата не стои неподвижна и не всички тенденции, които някога са били на върха на популярността, остават актуални днес. Въпреки че понякога знаменитостите се опитват да върнат някои тенденции, важно е да разберете, че не всички обувки, които са били популярни в миналото, се вписват в съвременния външен вид. Напротив, някои модели не само са остарели, но и могат визуално да добавят възраст. Тези шест вида обувки могат да развалят външния ви вид и да превърнат дори модната жена в „баба“.

 

6 модела обувки, които състаряват абсолютно всички жени

Още: Кой цвят обувки adidas да изберете?

1. Мокасини

Преди време мокасините се смятаха за идеалните обувки за летен и междусезонен гардероб. Удобни, меки и най-важното - универсални, те заемаха важно място в гардероба на много жени. Модата на мокасините обаче отдавна е преминала. Днес те се възприемат като символ на лошия вкус и старомодност. За да останете модерни, заменете ги със стилни мокасини от естествена кожа или велур. Тези обувки се предлагат със или без токчета и могат лесно да бъдат персонализирани, за да отговарят на различни визии.

 

2. Ботуши под коляното

Още: Как да почистите бързо и ефективно вашите бели маратонки

Прилепналите ботуши с дължина до коляното някога бяха моден стандарт през зимата и есента. Днес обаче такъв модел нарушава пропорциите на фигурата и добавя допълнителни години. Модните инфлуенсъри препоръчват вместо това да заложите на високи ботуши или чорапи, които издължават краката ви и правят визията ви по-модерна.

 

3. Обувки с клиновиден ток

Клинът е още един символ от миналото, който вече не е актуален. Въпреки опитите на някои дизайнери да върнат този модел на модните подиуми, съвременните дами не го харесват. Те визуално утежняват силуета и добавят възраст. Вместо това е по-добре да обърнете внимание на обувки с подчертана платформа или стилен ток.

Още: 4 чифта обувки, които внезапно се върнаха на мода през 2024 г.

 

4. Боти с връзки

Ботите с връзки отдавна се преместиха в категорията на анти-тенденциите. Този елемент върху обувките изглежда евтин и не добавя елегантност. Ако искате да изглеждате изискано, отдайте предпочитание на ботуши-чорапи, които грациозно прилепват по крака и подчертават стройността на глезена. Те могат да бъдат високи или ниски, което ги прави универсален избор за всеки повод.

 

5. Обувки с кръгли бомбета

Обувките със заоблен нос, популярни някога, днес вече не отговарят на съвременните представи за мода. Този модел изглежда семпъл и старомоден и е крайно време да го замените с по-актуални варианти. Идеалният избор биха били обувките с квадратен или остър връх.

 

6. Апрески

Апреските са обувки, които могат да изглеждат подходящи само в ски курорт. В градска среда те превръщат и най-модерната визия в нещо обемисто и неудобно. Вместо това обърнете внимание на ботушите ugg - те отново са на мода и предлагат лаконични и стилни решения за зимни разходки. Класическите Uggs в неутрални цветове - бежово, черно или бяло - ще бъдат отличен избор, а за смелите модните дизайнери предлагат Uggs с козина.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес