Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 техники за съблазняване, които познават само японските гейши

01 август 2024, 22:44 часа

В буквален превод гейша означава „човек на изкуството“. От 1779 г. гейшата е официална професия в Япония, която не всеки може да упражнява. Момичетата от 16-годишна възраст се обучават на изкуството на разговора, психологията, езика на тялото, песните, танците, свиренето на музикални инструменти и рисуването.

Една гейша трябва да умее да създава приятна атмосфера, да насочва разговора в правилната посока. Тя може да флиртува с мъжете, но трябва да запази достойнството си.

Да достави удоволствие на мъжа в леглото гейша може само в случай на специално негово разположение, но за пари им е забранено да го правят, в такъв случай има други момичета, японски куртизанки - юджи.

С какво гейшите привличат мъжете дотолкова, че те са готови да харчат огромни суми за тяхната компания, а понякога дори се женят?

Възраждане на гейша културата в Япония

Умението да слушаш

Колкото и да е банално, за един мъж е важно да се чувства заинтересован от себе си. Преди да се срещнат с клиент, гейшите напълно проучват неговата работа, хобита, навици и желания, за да могат да поддържат разговора. При среща момичетата моментално разчитат настроението на мъжа, знаят кога да го подкрепят, кога да се отпуснат, кога да го развеселят. Всеки техен поглед, фраза и движение са блестящо усъвършенствани от години на обучение. Ако мъжът почувства, че жената го разбира напълно, той е готов да се постарае за нея и да извърши подвизи.

Поведение

Гейшите са много женствени. Те имат равномерна стойка, всички техни движения са плавни и спокойни, в поведението им няма суета.

Заради специалните сандали с платформи походката на гейшата става седефена и малко прегърбена, което я прави крехка и беззащитна в очите на мъжете.

Дългите кимона покриват цялото тяло на момичетата, правейки го недостъпно за погледите на околните, но умелите прелъстителки умеят внимателно да откриват някои части на тялото, възбуждайки фантазията на своя мъж.

Поглед

Очите на гейшите могат да побъркат всекиго. Тайната на специалния поглед е дългият зрителен контакт между мъжа и жената. Гейшите се концентрират върху очите на мъжа от 10 до 30 секунди, за да покажат интерес към него. В същото време те не се опитват да „изстискат“ от себе си емоциите на флирта, погледът им е много приятелски. В края гейшите се преструват, че се обръщат настрани, но все пак продължават да гледат директно в очите, с което дават да се разбере, че не могат да се откъснат от своя мъж.

Древните тайни за красота и вътрешен мир, които да си откраднем от японките

Магията на аромата

Всяка гейша избира за себе си индивидуално ухание на парфюм, което завинаги се запомня от мъжа.

Японските гейши използват и тамян и знаят кой аромат да изберат за какъв повод. Например ароматът на алое насърчава релаксацията и усещането за мир, цитрусовите плодове подобряват настроението и увеличават енергията, карамфилът, както и иланг-иланг са афродизиаци.

Умението да настройваш мъжа в подходящо настроение, непознато за него по непознат начин, ще направи една жена специална и желана.

Демонстрация на техните таланти

Както вече знаем, гейшите се учат да създават изкуство още от детството си. С помощта на танца е възможно да се очарова всеки мъж. С движенията си гейшите могат да разкажат за смяната на сезоните, за живота на момичето, за спомените, за срещата с любимия и за чувствата към него. Такива танци могат да бъдат разбрани само от специални познавачи, така че изкуството на гейшата я прави достъпна не за всеки, което е толкова предпочитано от мъжете.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес