Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 прости трика за подреждане, които ще увеличат силата на мозъка ви

26 юли 2024, 19:13 часа

Има тактики за подреждане, които могат да подобрят настроението, да намалят безпокойството, да подобрят фокуса и много повече!

1.       Увеличете креативността с приятни за окото зеленини.

Взирането в природата е толкова възстановяващо, защото ангажира сетивата ни, без да натоварва прекалено вниманието ни, феномен, известен като „меко очарование“. Насърчаването на това спокойно, но същевременно съсредоточено състояние на ума със стайни растения също ни помага да се организираме без усилие. Това е така, защото ние естествено се противопоставяме на претрупаните зони, пълни със зеленина, предизвикваща радост. В крайна сметка: Ако маса или повърхност в дома ви е упорит „магнит за неща“, просто добавете едно или две растения като превенция срещу бъркотията.

Кои са основните правила при подреждане на масата?

2.       Ограничете желанието за нездравословна храна със спринт за преобразяване.

Отделянето на само 10 минути, за да приберете една купчина дрехи или да върнете пет предмета в стаите, където им е мястото, може да ви даде повече мотивация, отколкото една седмица на диета. Малките участъци от разчистването предизвикват освобождаването на ендорфини, които помагат за облекчаване на депресията и отмяна на емоционалното хранене.

3.       Наклонете стреса с кръгове.

От обнадеждаващата дъга на хоризонта до сладкото кръгло лице на бебе, ние сме привлечени от меки извивки, защото те сигнализират за безопасност. Всъщност проучванията показват, че се чувстваме по-щастливи в пространства, декорирани с кръгли елементи като кръгли декоративни възглавници. За да се възползвате от организационната полза от този принцип, помислете за събиране на сметки или поща, която се нуждае от внимание, в заоблена табла - просто виждайки успокояващата форма, укротявате стреса и увеличавате работната памет, което обикновено търпи удар, когато имаме работа с напрегната бумащина.

С това практично подреждане на дрехи ще си спестите много усилия

4.       Достигнете по-дълбок сън с плъзгане на нивото на очите.

Безпорядъкът предизвиква безпокойство, като ни напомня за задаващи се задачи. Никъде това „утрешно напрежение“ няма по-голям ефект, отколкото в спалнята. Когато мозъкът ни е свръхстимулиран, нашите притеснения ни държат будни. Просто огледайте спалнята си. Има ли документи, сигнализиращи за „работа“? Преместването им ще ви подготви за почивка. Ето защо се чувстваме спокойни в хотелска стая – повърхностите са чисти. Заемането на този трик за зони на нивото на очите създава убежище за сън.

5.       Разтопете сутрешното напрежение с помощта на дрешника.

Обемът от решения, които вземаме през деня, увеличава стреса. Премахнете тази умствена умора в зародиш, като организирате гардероба си според настроението, вместо според вида на облеклото. По този начин, когато отворите гардероба си, не е нужно да пренатоварвате частта от мозъка си, която взема решения - просто трябва да почувствате настроението си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес