Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 прости съвета за компактно и стилно подреждане на нещата в жилището

05 октомври 2024, 14:00 часа

Няма достатъчно място, но има много неща? Тази ситуация е позната на много собственици на студия или едностайни апартаменти. Независимо от това, дори и в малки жилища, можете да организирате съхранението компактно и с вкус, изпълнявайки най-интересните идеи. Има поне пет прости съвета, за да поставите всичко на мястото му.

 

Легло с чекмеджета

Още: 8 неща, които трябва да разчистите преди есента

Един от най-интересните и необичайни начини за организиране на пространството е използването на легло с чекмеджета. Мощната система за съхранение под матрака може да освободи доста място в гардероба. Там можете да поставите несезонни дрехи, обувки, спално бельо, хавлии и дори книги.

 

Чекмеджета за съхранение под леглото

Ако в едностайния апартамент вече има ново легло, но без чекмеджета, не трябва да се отчайвате. В крайна сметка, можете допълнително да купите специални кутии за съхранение, които ще се поберат под леглото. Това могат да бъдат пластмасови, текстилни или плетени кутии. По-добре е те да имат капак, така че прахът да не се утаява върху нещата. Тези чекмеджета могат да се използват и за съхранение на спално бельо, одеяла, възглавници и други вещи.

Още: 4 гениални трикове за освобождаване на място във вашия фризер

 

Органайзери

Купуването на няколко органайзера е друг начин за контролиране на безпорядъка. С тяхна помощ е лесно да подредите различни дребни предмети и да подредите вещите. По-добре е да скриете козметика, офис консумативи, насипни продукти и дребни предмети от гардероба в органайзерите. Благодарение на тях всеки артикул ще бъде на мястото си, което улеснява процеса на почистване и намиране на необходимите вещи.

 

Още: 5 прости трика за подреждане, които ще увеличат силата на мозъка ви

Висящи рафтове

Ако подовите мебели заемат много място, можете да замените нощните шкафчета и рафтовете с висящи рафтове. Вертикалното съхранение е чудесен вариант за студия и едностайни апартаменти. Можете да поставите съдове, книги, бижута и други на рафтовете.

 

Закачалки и кукички

Закачалките и куките заемат много малко място, но създават допълнителни възможности за съхранение. Те могат да бъдат поставени в стаята, в коридора, в банята, в кухнята и дори на балкона. Можете да закачите дрехи на закачалките. Що се отнася до куките, има много възможности. Можете дори да експериментирате и да закачите на тях колекция чанти например.

Организирането на съхранение в дома ви, без да жертвате свободно пространство, може да бъде трудно, особено ако е малък апартамент. Експертите посочиха четири начина за съхранение на вещи в зависимост от характера и начина на живот на членовете на семейството.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес