Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 процедури, които ефективно могат да заменят пластичната хирургия

19 август 2024, 17:11 часа

Какво да направите, ако се страхувате да легнете под ножа на хирурга или просто не искате, но промените, свързани с възрастта, вече ви притесняват?

Съвременната козметика се развива с бързи темпове и предлага алтернатива на пластичната хирургия за тези, които искат да получат забележим ефект от трансформирането на външния си вид без операция.

1.           RF лифтинг (радиочестотен лифтинг)

Техниката работи по следния начин: радиочестотните вълни въздействат върху дълбоките слоеве на дермата, поради което тъканите се нагряват и се стимулира синтеза на колаген и еластин. Това са ключови протеини, които осигуряват млада и еластична кожа, нейната гладкост и свеж вид.

5 процедури за красота при азиатските жени, които ни изглеждат странни

Ползи от RF лифтинг

Стягане на кожата: процедурата подобрява тена на кожата, намалява отпуснатостта и стяга контурите на лицето, което я прави отлична алтернатива на хирургичния лифтинг.

RF лифтингът изглажда бръчките и гънките по кожата.

Видимият лифтинг ефект се появява постепенно с натрупването на колаген и може да продължи до няколко години при правилна грижа за кожата.

2.           Ултразвуков лифтинг (SMAS лифтинг)

Ултразвуковият СМАС лифтинг е метод, при който с помощта на високочестотни ултразвукови вълни се повдига и стяга кожата. За разлика от повърхностните методи, ултразвукът прониква в дълбоките слоеве на дермата и по-точно този, който се третира при хирургически лифтинг.

Ползи от SMAS лифтинга

Дълбоко въздействие: ултразвуковите вълни проникват на дълбочина до 4,5 мм, което дава възможност да се въздейства върху структурите, отговорни за поддържане на контура на лицето.

Естествен резултат: настъпва постепенно подобрение на състоянието на кожата, като ефектът достига максимум 2-3 месеца след процедурата.

Ултразвуковият SMAS лифтинг спомага за стягане на кожата, прави контурите на лицето и шията по-ясни и намалява увисването на брадичката и бузите. Резултатът се запазва от една до две години.

3.           Фракционен лазер (CO2 лазер)

Фракционните лазери са техника за излагане на кожата на микролъчи, които създават контролирани микротравми на повърхността и дълбоко в дермата. Така се стимулира синтеза на еластин и колаген, което се отразява благоприятно върху текстурата на кожата – тя се изглажда и стяга.

Топ 7 ефективни процедури за красотата и младостта на кожата на лицето

Предимства на фракционния лазер

Подмладяване на кожата: процедурата подобрява тена на кожата, премахва фините и дълбоки бръчки, изравнява цвета и текстурата на кожата.

Третиране на белези и пигментация: Фракционните лазери са ефективни при третиране на акне , белези, стрии и старчески петна.

Още след една процедура ефектът е забележим.

4.           Криолиполиза

Криолиполизата (CoolSculpting) е метод за контуриране на тялото, при който мастните натрупвания се отстраняват чрез контролирано охлаждане. Методът може да се прилага локално, премахвайки излишния обем на правилните места: корем, страни, бедра.

След процедурата мастните клетки постепенно се разрушават и елиминират от тялото по естествен път.

Обемът на мастната тъкан в зоната, засегната от студа, намалява с една четвърт след първата сесия. Тъй като унищожените мастни клетки се отстраняват (след 2-3 месеца), резултатът става още по-забележим.

По този начин апаратните процедури са ефективна алтернатива на пластичната хирургия, осигурявайки забележими резултати при подмладяване и контуриране на тялото без хирургическа намеса. Те са безопасни, имат минимален възстановителен период и ви позволяват да постигнете естествени и дълготрайни резултати.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес