Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 изненадващи неща, които може да почистите с таблетки за съдомиялна

03 януари 2022, 10:20 часа
Реклама

Миенето на чинии като двойка може да подобри сексуалния ви живот, но какво можете да направите с таблетите за вашата съдомиялна машина? Ние ви даваме най-добрия съвет за това. Със сигурност ще ви изненадат!

1. Почистете фритюрника. 

Напълнете подходящ съд около три четвърти с топла вода. Добавете таблетката и изберете температура от 90 С на термостата. Десет минути по-късно изтъркайте фритюрника както обикновено. Мазнината ще се отдели лесно и фритюрникът ви ще бъде като нов.

2. Премахнете лошите миризми от кухнята. 

Има някои ястия, които оставят определена миризма в кухнята, която сякаш не изчезва с нищо. Изберете голяма тенджера, напълнете я с вода и добавете таблетка. Оставете да поври няколко минути и сбогом на миризмите!

3.  Почистете оцветените чаши и чинии. 

Кафе, чай, куркума и други подправки в крайна сметка оцветяват съдовете ви. Просто трябва да накиснете това, което искате да почистите, като добавите главния герой на този текст. Оставете го за един час и бъдете изумени от резултата.

4. Почистете тигана

Тъй като основата ще изгори и трудно се почиства, всичко, което трябва да направите, е да напълните тигана с вода и да добавите таблетка. Оставете да заври и след това починете. Можете да го оставите като нов (не толкова, защото тиганът е по-стар от плаж, но така се казва в тези случаи).

5. Изгонете досадните мухи!

Ако сложите лимонов сок, вода и хапче в буркан, покрийте го с найлоново фолио, оставяйки няколко дупки и го поставете на прозореца , в къщата ви няма да остане нито една жива муха.

6. Отстранете бълхите от вашия домашен любимец

Можете също да използвате таблетки с лимонов концентрат, за да измиете кучето си и по този начин да премахнете възможните бълхи, които може да има.

7. Изчистете бижутата си

Ако имате някакви бижута, които са мръсни поради изтичане на времето, оставете ги за около 10 минути в малко вода с мека таблетка, златото или среброто ще блесне като първия ден.

8. Перете в пералнята

Може би трябва да пуснете пералнята, но точно в момента нямате препарат, нито пък време или пари да ходиде да купувате. Използвайте хапче вътре в барабана на пералната машина, това ще ви спаси от неприятности. 

9. Отпушете тоалетната

Можете да използвате таблетка, за да отпушите лесно тоалетната си. Разтворете я в 5 литра вряла вода, сложете е 50 мл оцет и ще видите резултата!

10. Почистете лесно мръсните дрехи

Мазни петна, както по дрехите така и по пода, се премахват перфектно, като нанесете хладка вода в която сте сложили една от тези таблетки.

Както може би сте видели, използването на този продукт у дома може да бъде по-полезно, отколкото си мислите. Затова не изхвърляйте старите си хапчета и не се колебайте да ги използвате по начините, обяснени по-горе.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес