Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Закопчаха ромски лидер от Бургас за търговия с гласове

09 юли 2021, 12:19 часа • 4026 прочитания

Ромският лидер Румен Чолаков от Бургас бе арестуван днес след акция на полиция и жандармерия срещу купуването на гласове, предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Чолаков беше арестуван в района на склад за рапани в ж.к. "Славейков". В миналото той е бил член и областен координатор на една от политическите формации, обединяваща ромското население.

Акциите на МВР, жандармерия и прокуратурата в Бургас продължават. Операции за пресичане на изборната търговия се провеждат и в други населени места в страната. От рано сутринта такава имаше и във великотърновското село Раданово. Там беше обискирана къща.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че са образувани 15 нови досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес.

В прокуратурите на територията на страната за последното денонощие са образувани 166 нови преписки, свързани с нарушения на изборния процес. Общият им брой към 10.00 ч. на 09 юли 2021 г. вече е 466. Същите са по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на МВР, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите. За последните 24 часа са образувани и 15 нови досъдебни производства за нарушаване на политическите права на гражданите, като общият им брой вече е 60.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес