Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убитите на пешеходна пътека на бул. "Сливница" също са пили: Юридически мисли

30 август 2023, 08:22 часа • 2473 прочитания
Реклама

Прегазилият на пешеходна пътека при тежка катастрофа на бул. "Сливница" двама пешеходци Адриан Антонов е освободен от ареста. Той е на свобода от 4 юли, защото е наближил максималният законов срок за задържане в арест, по думите на адвокат Димитър Марковски, който защитава Антонов.

ОЩЕ: Младежи загинаха при тежка катастрофа в София

"Съболезнования, наистина не съм искал и съжалявам, че съм отнел нещо толкова ценно. Наистина се разкайвам. Като се върна към това, което се случи, то беше като жив кошмар. Това, което си спомням, е, че не видях никой преди сблъсъка", сподели Антонов пред bTV.

На Марковски беше зададен въпрос доколко по случая има влияние, че и убитите пешеходци са употребили алкохол. Юристът посочи като факт, че техните проби излезли дълго време след катастрофата, като добави, че "законодателят взема под внимание и поведението на пешеходците – те имат определени права и задължения". Дори на пешеходна пътека, пешеходецът трябва задължително да се огледа, каза Марковски.

Попитан как ще повлияе на Адриан това, че е карал със 101 км/ч тоест двойно над позволеното, отговорът беше: "Разбира се, че ще му повлияе, затова ще ходим в съда".

Отговорът на обикновените хора

Това не е магистрала, не е писта, не е скоростна отсечка за състезания. Става въпрос за права отсечка, с пешеходна пътека - въпросът е в посланието, което се дава от адвокати и експерти, споделиха пред bTV двама от мъжете, които водят протестите заради случилото се. Те показаха пред камера как на 5 юни имало шофьор, минал със 167 км/ч.

На 1 септември се готви протест пред Народното събрание заради войната по пътищата.

ОЩЕ: Майката на момчето, помело двама души на пешеходна пътека: Бих си дала живота, за да са живи те

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес