Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турски тираджия блъсна българин на митницата по невнимание и го уби

07 юли 2023, 17:28 часа • 3731 прочитания

Турски тираджия блъсна свой български колега на митницата и го уби. Трагичното произшествие е станало вчера към 17 часа на ГКПП Капитан Андреево, към изхода за товарни автомобили.

Окръжната прокуратура в Хасково наблюдава досъдебното производство за катастрофа, при която по непредпазливост е причинена смъртта на водач на товарен автомобил край с. Капитан Андреево, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

61-годишният П.Д. - водач на товарен автомобил с българска регистрация, изчаквал реда си за влизане от България към Турция и преминал зад камиона. В това време към мястото за спиране зад него се приближил товарен автомобил с полуремарке с турска регистрация. Водачът му Й.К., на 54 г., турски гражданин, не успял да спре навреме и блъснал колегата си, който е починал от нараняванията си.  

Под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково се провеждат действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи и др. Предстои да бъде повдигнато обвинение спрямо турския гражданин и да му бъде определена мярка за неотклонение.  

Още от ГКПП Капитан Андреево: 

Контрабанда на десетки питони е била осуетена от турските митничари на Капъкуле/Капитан Андреево

Служебният кабинет се похвали с 2 млрд. лв. спестени годишно от мерките на турската граница

Заловиха турски шофьор със златни бижута за 481 370 лева

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес