Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След тежкия инцидент в Стара Загора: Общински съветник иска информация за държавния контрол срещу безотговорното шофиране

04 октомври 2021, 14:19 часа • 8301 прочитания

Внесени са две заявления за достъп до обществена информация (до ОДМВР Стара Загора и Община Стара Загора) с приложените в снимките въпроси по повод ПТП от 01.10.2021 г. на кръгово кръстовище в града, посочва общинският съветник от Възраждане в града Искра Михайлова във Фейсбук.

Става въпрос за инцидента, при който 18-годишен ученик - син на известен местен бизнесмен, блъсна с БМВ-то си три млади жени на тротоар.

След инцидента в Стара Загора започнаха протести срещу безотговорното шофиране. Основният мотив на инициаторите на протеста е фактът, че са подавани множество сигнали до отговорните органи за безконтролното шофиране или "дрифтене" в тази част на града, но те не са взети под внимание.

Стана ясно, че 18-годишният шофьор е задържан за 72 часа, той има 4-месечен стаж като шофьор, но има и предишни провинения, включително и фиш за превишена скорост.

Причината общинският съветник да поиска допълнителна информация е, че "възникнаха много въпроси, в следствие на непълна, неточна и променяща се информация, която тече от институциите към гражданите".

Пред граждани, главен комисар Николай Колев, директор на ОДМВР пое ангажимент да инициира законови промени, които да им позволят да бъдат по-ефективни в превенцията и наказанията при ПТП. Това той направи след въпроси от нас: след като знаят пропуските в закона какво и кого чакат да реши тези огромни проблеми?

Посъветвахме го да търси старозагорските народни представители, за да придвижат законодателната инициатива. А ние, от своя страна, ще подкрепим такава. Като специалисти в сферата би следвало да могат да организират това бързо и ефективно, посочва Искра Михайлова.

Дори и по някаква причина г-н Колев да престане да заема длъжността си, то наследникът му трябва да отстои обещанието му, защото е ВАЖНО! Изключително важно, заявява още тя.

Вчера след почти 2 часа опити за разговор от страна на протестиращите, директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Николай Колев и окръжният прокурор Дичо Атанасов излязоха и говориха пред тях.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес