Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ситуацията в Елин Пелин: Взривове и дим - говори кметът

26 юли 2024, 06:24 часа • 3418 прочитания

Въздухът е в нормите, облакът се движи малко по-високо от това, което безпокои община Елин Пелин. Има огромен облак все още и ще продължи да има изпарения заради взрива на завода за фойерверки. Това заяви кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов пред БНТ за взрива на склад за фойерверки край града.

По думите му, интензивността на експлозиите е намаляла силно, като процесът на понижение е почнал да се усеща видимо след 1:00 часа през нощта. Има и мобилна станция на РИОСВ, която ще замерва показателите на въздуха - кметът каза, че засега няма данни за замърсяване, но притесненията остават.

Още: Пожар след взрив в склад за фойерверки край Елин Пелин, има ранени (ВИДЕО)

Обявено е частично бедствено положение

Обявено е частично бедствено положение. Симеонов се надява да не се стига до взрив на друг склад за фойерверки, който се намира в близост: Елин Пелин: Трябва да се изчака да си гръмне всичко, тогава да се влиза

Кметът увери, че ако се наложи ще бъдат евакуирани всички жители на община Елин Пелин. Почти всички хора са при роднини и приятели - поне тези, които са пожелали да напуснат града. В Елин Пелин в спортната зала са настанени хора, читалищата също са отворени. Още: Калин Стоянов: В болницата са баща и дъщеря, момичето е с 85% изгаряния - това е несъвместимо с живота

Той добави, че има хора, които са останали и по домовете си. Всеки сам си е взел решение, като е имало напрежение и паника чрез системата BG Alert, изтъкна кметът на Елин Пелин.

Ивайло Симеонов се надява да няма повече инциденти в склада за фойерверки. Синът на собственика на завода все още е в неизвестност. 

Още: Сапьори и военни са при горящия склад за фойерверки край Елин Пелин (ОБЗОР)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес