Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще бъде ли гл. комисар Христо Терзийски новият вътрешен министър?

16 юли 2020, 09:40 часа • 15440 прочитания

Вчера изненадващо премиерът Борисов поиска оставките на трима ключови за кабинета министри - на вътрешните работи Младен Маринов, на икономиката Емил Димитров и на финансите Владислав Горанов. Очаква се те да станат факт. Още повече в момента върви Коалиционен съвет, на който се обсъжда извънредната ситуация в страната.

Премиерът поиска и ще получи оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Кой ще замести вътрешния министър в този важен за политическата ситуация момент в България? Може би отговорът дойде от участието на главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция" в БНТ. Ето как той коментира оставката на Младен Маринов.

"Оставката на министъра като политически ръководител на министерството не мога да коментирам, но мога да коментирам полицая и човека Младен Маринов", каза гл. комисар Христо Терзийски.

И поясни, че работят заедно повече от 20 години. "10 години сме били на едно и също ниво. работили сме по различни направления на дейност - той по охранителна, аз по криминална. А следващите 10 години два пъти аз съм му бил началник, след това 2 пъти той ми е бил началник. Това е професионалист, полицейски ръководител, който е с изключителен авторитет във всички структури на МВР. Изключително адекватен, подготвен и подготвен. и Аз го уважавам абсолютно като колега и като човек.", каза той.

Оценка не мога да дам на който и да е министър, но това е министър, с който най-лесно се работеше, защото е човек, който е бил вътре в системата, израснал е от най-ниското ниво, стигнал е до най-високата длъжност - главен секретар. ", отбеляза той.

Сега ще смените ли пак ролите, попита водещата Христина Христова, вие да станете министър бихте ли се нагърбили: "Не, не. Говорим, че той е бил главен секретар, аз съм му бил директор, после аз съм бил директор на Главна дирекция "Национална полиция", той е бил директор на СДВР. Аз съм бил зам.-директор на СДВР, той е бил началник на отдел "Охранителна". Протестите 2013г. сме били рамо до рамо. При по-важни футболни срещи също."

Защо отричате възможността вие да заемете поста сега: "Не, просто не стои този въпрос пред мен като въпрос. Просто искаме и протестите и криминогенната обстановка да върви по начин, най-добър за обществото."

В Росенец не допуснахме нарушаване на обществения ред или да пострада гражданин или полицай - това беше важното за мен, отбеляза Терзийски, който е присъствал на място на протеста.

"Това е винаги нашата цел, както и на протестите в София", подчерта той.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес